Publicat la: 31.10.2018. 19:07 / 1.697 views

„UNIREA FACE PUTEREA!” UN MILION DE SEMNĂTURI PENTRU UNIRE

Primăria Municipiului Buzău a fost gazda lansării campaniei naţionale „1 milion pentru Unire”. Este vorba despre un milion de semnături de la români pentru revizuirea Constituţiei în vederea unirii cu Basarabia. Buzoienii îşi vor putea exprima acordul pentru unirea cu fraţii de peste Prut semnând listele aflate în două puncte de colectare aflate pe platoul Dacia şi la Piaţa Centrală, sau prezentate de voluntari.      

unire 1Municipiul Buzău a fost primul din ţară care a semnat declaraţia de unire cu Basarabia.

Şi din acest motiv, astăzi, la Palatul Comunal a fost lansată în judeţul nostru campania naţională „1 milion pentru Unire”.

După 100 de ani, este din nou momentul ca românii de pe ambele maluri ale Prutului să se reunească într-o singură ţară.

Pentru a reuşi în demersul pentru unirea cu Republica Moldova, organizatorii au nevoie de cel puţin un milion de semnături de la români.

Până în prezent, peste 180 de localităţi din Moldova au semnat declaraţii pentru unirea cu patria-mamă, alături de multe localităţi din ţara noastră.

Buzoienii sunt îndemnaţi şi ei să semneze formularele primite de la voluntari sau aflate în cele două puncte amenajate în oraş, pe platoul din faţa Palatului Comunal şi în zona Pieţei de Flori.

Primarul Constantin Toma a fost primul buzoian care a deschis lista de semnături pentru Unire.

Pe 1 decembrie, la Alba Iulia se va celebra Centenarul Marii Uniri iar buzoienii sunt invitaţi să participe în număr cât mai mare la acest eveniment unic în viaţă. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!