Vești bune de pe șantierul Autostrăzii Moldovei.  Între Ploiești și Buzău, se va circula pe 14 km încă din vară

Vești bune de pe șantierul Autostrăzii Moldovei.  Între Ploiești și Buzău, se va circula pe 14 km încă din vară

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a făcut, astăzi, o vizită de lucru pe șantierele tronsoanelor Ploiești – Buzău și Buzău – Focșani ale Autostrăzii Moldovei.

Însoțit de Cristian Pistol, directorul general al C.N.A.I.R., Sorin Grindeanu a inspectat, în prima parte a zilei, șantierele tronsonului Ploiești – Buzău. După ce a verificat stadiul lucrărilor pe cele trei secțiuni, ministrul Transporturilor s-a deplasat apoi pe tronsonul autostrăzii A7 dintre Buzău şi Focşani, în dreptul localității Râmnicu Sărat. Aici, Grindeanu a fost așteptat de către reprezentanți ai Consiliului Județean, ai Prefecturii, ai Primăriei Rm. Sărat dar și de mai mulți primari din zonă.

În cadrul unei conferințe de presă organizată chiar pe șantier, Sorin Grindeanu a anunțat că lucrările pe loturile 1 și 2 ale autostrăzii sunt în grafic. Mai mult, ministrul Transporturilor a anunțat că în luna august, cel târziu, se va circula pe 14 km de autostradă între Mizil și Pietroasele.

Referitor la lotul 3 al tronsonului Ploiești – Buzău, lucrările au început de abia anul acesta, mai exact pe 1 martie. Sorin Grindeanu crede că, printr-o mobilizare exemplară a celor doi constructori turci, lotul de autostradă între Pietroasele și Buzău ar putea fi gata în toamna anului viitor. 

În ceea ce privește tronsonul Buzău – Focșani al A7, ministrul Transporturilor a ținut să laude, încă o dată, mobilizarea impresionantă a muncitorilor de la UMB.

Dorinel Umbrărescu

Locuitorii din Rm. Sărat sunt beneficiari direcți ai acestei investiții majore de infratsructură. Pe lângă faptul că râmnicenii vor ajunge mult mai ușor la Buzău sau Focșani, acolo unde mulți dintre ei au serviciul, se va decongestiona și traficul în municipiu, pe DN2 E85. Primarul Sorin Cîrjan, prezent la fața locului, a ținut să îi mulțumească personal ministrului Grindeanu pentru că Autostrada Moldovei nu a fost un proiect rămas doar pe hârtie, ci unul pus în practică, mult mai rapid decât s-a crezut inițial.

Conform contractelor, anul acesta trebuie finalizate tronsoanele 1, Buzău – Vadu Pașii, și 4, Mândrești- Munteni. Tronsoanele 2 , Vadu Pașii – Râmnicu Sărat, și 3, Râmnicu Sărat – Munteni, au termene contractuale de finalizare anul 2025, însă repreznetanții C.N.A.I.R. sunt siguri că, până la finele anului, se va circula pe autostradă între Ploiești și Pietroasele și între Buzău și Focșani.

De precizat că la fața locului a fost prezent și patronul grupului de firme UMB, Dorinel Umbrărescu, cel care, așa cum ne-a obișnuit de fiecare dată, s-a ferit cum a putut de camerele de televiziune. Rugat insistent de jurnaliști să ofere o declarație, Umbrărescu a răspuns: „Nu, mulțumesc! Ascultați utilajele cum vorbesc în locul meu!”

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și