Publicat la: 22.01.2020. 19:25 / 1.304 views

S-AU DECLARAT 2 FOCARE DE GRIPĂ. CAZURILE SUNT DIN MUNICIPIU ŞI DIN JUDEŢ

Autoritățile de sănătate publică din Buzău au declarat două focare de gripă în municipiu. Este vorba despre școala generală numărul 7 și la Centrul Maternal din strada Obor. Un copil internat aici împreună cu frații și cu mama lor a fost diagnosticat cu gripă în urma analizelor efectuate la Institutul Cantacuzino din Capitală.

pediatrie 1În acest moment, în județul Buzău sunt două focare de gripă: unul la Școala Nr. 7, unde doi copii au gripă confirmată de București, iar celălalt la Centrul Maternal, cu un caz confirmat. În aceste condiții, centrul maternal din Buzău rămâne închis: vizitele sunt suspendate și nu mai au loc internări.

De asemenea, gripa continuă să facă victime, cei mai vulnerabili în fața bolii fiind copiii. Alți patru copii cu vârste cuprinse între 4 și 11 ani  au ajuns ieri la Spitalul Județean Buzău iar testele rapide au indicat prezența virusului gripal de tip A sau B.

Noutatea constă în faptul că dacă toate cazurile înregistrate până acum au fost din orașul Buzău, printre bolnavii prezentați ieri la camera de gardă sunt copii din mediul rural, mai exact din Udați, semn că boala se extinde cu repeziciune și cuprinde județul.  Un copil de 4 ani și unul de 10 ani au fost transferați la Spitalul Victor Babeș din Capitală iar doi au fost externați cu recomandări medicale. Între timp, secția de boli infecțioase devine neîncăpătoare pentru bolnavi. Astăzi, toate paturile erau ocupate. Și la Pediatrie e aglomerat, însă aici rămân doar pacienții diagnosticați cu infecții respiratorii ori pneumonie. 

Autoritățile de sănătate publică speră ca virusul sa nu se mai răspândească cu așa repeziciune în zilele următoare, dat fiind că elevii sunt liberi vineri, timp în care se se poate face o dezinfecție riguroasă în clase. DSP a transmis măsuri clare în școli. Întoarcerea în colectivitate a copiilor după o absență de minim 48 de ore va fi condiționată de prezentarea unei adeverințe medicale de la medicul de familie. (Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!