Taxă de alergare pe stadionul de atletism?

Taxă de alergare pe stadionul de atletism?

Limita de acces impusă de regulile anti-Covid naşte probleme la stadionul de atle­tism din municipiul Buzău. Mai ales la orele serii, pista se aglomerează, iar mulţi dintre buzoieni nu mai pot intra să alerge. O situaţie pe care adminsitratorii încearcă să o rezolve. Nu este exclusă, la un moment dat, per­ceperea unei taxe de intrare.

Nu de puţine ori pista de atletism este aglomerată, mai ales seara, în intervalul orar în care bu­zoienii simpli au permisiunea de a alerga. Din ca­uza regulilor anti-Covid, care limitează numărul de utilizatori de pe stadion, mulţi nu pot intra pe pistă. Ultima perioadă s-a suprapus şi cu antrenamentele pe care le efectuează viitorii candidaţi de la şcolile militare. Este şi motivul pentru care res­ponsabilii de la clu­bul Gloria le-au transmis profesorilor să împartă pe serii buzoienii care se pregă­tesc pentru probele fizice impuse la admiterea în unităţile de învăţământ militar.
O altă problemă sesizată este cea a limitei de folosire a culoarelor pentru cetăţenii simpli. În acest context, este posibilă suplimentarea spaţiului de alergare.
Pe de altă parte, nu este exclusă, pe viitor, im­punerea unei taxe modice de acces pe stadionul de atletism.
Până acum, peste 6000 de buzoieni şi-au procurat permise de acces. Stadionul de atletism a fost redeschis în luna octombrie a anului trecut, după ce a trecut printr-un amplu proces de reabilitare şi modernizare. (Mihai BUNĂZIUA)