Amenzi usturătoare de la Garda de Mediu. Motivul: depozitarea ilegală a deşeurilor

Amenzi usturătoare de la Garda de Mediu. Motivul: depozitarea ilegală a deşeurilor

Depozitarea ilegală a deşeurilor a devenit o problemă ce dă mari bătăi de cap priamrilor de comune. După nenumărate avertismente transmise celor dintâi gospodari ai unităţilor administrativ teritoriale, Garda de Mediu a trecut la sancţiuni. Astfel că, de la o zi la alta, numărul primăriilor amendate creşte. Vestea proastă este că sancţiunile nu sunt de neglijat.

Toleranţă zero în privinţa depozitării ilegale a deşeurilor, este mesajul pe care îl transmit comisarii Gărzii de Mediu Buzău primarilor din judeţul Buzău.
După ce săptămâna trecut, au amendat cu câte 15 mii de lei primăriile Valea Râm­ni­cului, Calvini şi Poşta Câlnău pentru depo­zi­tarea ilegală a deşeurilor în apropierea al­biilor râurilor, acum a venit rândul Pri­mă­riei Merei.
Astfel, într-un comunicat transmis presei, comisarii Gărzii de Mediu anunţă că în urma unei sesizări care viza existenţa depo­zitelor ilegale de deşeuri menajere, agricole şi reciclabile pe raza comunei Merei, au descins în control.
Pentru neconformităţile constatate, comisarii din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu Co­misariatul Judeţean Buzău, au aplicat a­mendă Unităţii Administrativ Teritoriale Me­rei în valoare de 15.000 lei şi au impus măsuri de salubrizare a terenurilor ocupate de depunerile necontrolate de deşeuri şi transportul acestora la societăţi autorizate in vederea valorificării. (Mirela COPARIU)