(VIDEO) Paradă impresionantă. Mii de buzoieni, la defilarea de pe Calea Eroilor

(VIDEO) Paradă impresionantă. Mii de buzoieni, la defilarea de pe Calea Eroilor

Cu mic cu mare, pe ger și ploaie, mii de buzoieni au ținut să fie prezenți, pe Calea Eroilor, la parada militară de 1 Decembrie. Aproximativ 450 de militari din Garnizoana Buzău, jandarmi, polițiști și pompieri au defilat în fața buzoienilor cu tehnica din dotare, 70 de mijloace de luptă și autospeciale. În premieră, la parada militară de la Buzău au defilat și militari americani.

Mii de buzoieni au îndurat frigul pătrunzător și ploaia pentru a lua parte la parada militară de 1 Decembrie, din municipiul Buzău. Și nu au avut deloc ce regreta: atât defilarea militarilor, cât și a tehnicii de luptă a fost una impresionantă. Mai întâi, prin fața oficialităților prezente la eveniment, dar și a publicului au defilat militarii Diviziei 2 Infanterie „Getica”, jandarmii, pompierii și polițiștii.

Elementul de noutate privind defilarea din acest an este participarea unor militari din afara țării. În fața buzoienilor a defilat un pluton de militari ai celebrei Divizii 101 Aeropurtate, a Statelor Unite ale Americii, divizie cu importante succese pe câmpul de luptă din Europa în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Militarii americani, din trupele de asalt, se antrenează cot la cot cu militarii  Diviziei 2 Infanterie „Getica”, în cadrul unor exerciții comune.

Cel mai așteptat moment al ceremoniei de la Buzău a fost cel în care au trecut prin fața buzoienilor mijloacele de luptă ale Armatei, precum și autospecialele Jandarmeriei, ale ISU Buzău, cât și cele ale Poliției naționale și locale.

Buzoienii prezenți la eveniment au fost impresionați de desfășurarea de forțe pregătită de armată. Așa cum era de așteptat, cei mai încântați au fost copiii.

Din păcate, din cauza condițiilor meteo nefavorabile de astăzi, a lipsit de la paradă evoluția aeronavelor militare. 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și