Publicat la: 31.07.2020. 17:55 / 484 views

DONAȚIE IMPORTANTĂ PENTRU SPITALUL JUDEȚEAN. S-A PRIMIT UN VENTILATOR VITAL PENTRU BOLNAVII DE COVID

Donație importantă pentru spitalul Județean de Urgență Buzău. Este vorba despre un ventilator vital pentru pacienţii depistaţi pozitiv cu COVID-19. Aceștia dezvoltă insuficienţă respiratorie severă şi ajung în imposibilitatea de a respira singuri, iar aparatul îi menţine in viaţă.

ventilator 1În această perioadă, cea mai mare presiune este pe sistemul medical iar lipsa aparaturii vitale, în contextul pandemiei, poate deveni dramatică. Capacitatea spitalelor de a interveni şi gestiona cazurile de contaminare trebuie cu prioritate întărită, iar medicii, aflaţi în prima linie, au nevoie de toate ajutoarele pentru a putea răzbi.

Recent, secția U.P.U.-SMURD a Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău a primit o donaţie importantă din partea Asociației Cert Transilvania, cu sprijinul General Membrane, care s-a alăturat campaniei Solidari, pentru a veni în sprijinul cadrelor medicale din secţia U.P.U.-SMURD a Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău. S-a achiziționat un ventilator non-invaziv/invaziv staționar. Investiţia acestui aparat se ridică la suma de 110.789 lei.

Acest ventilator este vital pentru pacienţii depistaţi pozitiv cu COVID-19, pentru că ei dezvoltă insuficienţă respiratorie severă şi ajung în imposibilitatea de a respira singuri, iar aparatul îi menţine in viaţă. Ventilatoarele susţin funcţionarea normală a plămânilor şi sunt necesare pentru tratarea pacienţilor cu probleme respiratorii, care sunt de regulă o consecinţă nedorită a infectării cu virusul COVID-19. 

Conducerea Spitalului Județean transmite că este necesară o mobilizare a întregii societaţi româneşti iar dacă fiecare se implică şi ajută sistemul medical, cu siguranţă putem trece mult mai ușor peste această pandemie. (Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!