AGLOMERAȚIA DE LA UPU, GREU DE GESTIONAT. PREZENTĂRI MULTE, CRIZĂ DE MEDICI LA URGENȚE

AGLOMERAȚIA DE LA UPU, GREU DE GESTIONAT. PREZENTĂRI MULTE, CRIZĂ DE MEDICI LA URGENȚE

În continuare, cei mai mulți dintre pacienții confirmați cu COVID sunt cei care se prezintă la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean. În această perioadă, aglomerația de la UPU este cu atât mai greu de gestionat, cu cât mai multe cadre medicale sunt indisponibile, fiind infectate cu COVID. Doctorii de la Urgențe fac un apel la medicii de familie, să limiteze pe cât posibil numărul de pacienți trimiși la UPU.

zoican 1 spital 6

În ultima perioadă, din cauza valului de îmbolnăviri de COVID, situația se resimte și mai mult la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean, unde se prezintă zilnic zeci de persoane cu simptome specifice.

În aceste zile, situația de la UPU este și mai dificil de gestionat, pentru că mai mulți doctori sunt inactivi, după ce au fost diagnosticați cu coronavirus.

Astfel, responsabilii de la Urgențe fac un apel către medicii de familie, să limiteze pe cât posibil numărul de pacienți trimiși la UPU.

Săptămâna trecută, reprezentanții medicilor de familie au precizat că se cheamă ambulanța doar în cazurile în care starea de sănătate a pacienților devine problematică.

Cu toate acestea, la Urgențe, jumătate dintre prezentări nu ar fi cazuri care necesită o intervenție imediată, spune conducerea UPU.

Zilele acestea, în sprijinul activității de la Unitatea de Primiri Urgențe, au sosit 600 de teste rapide de COVID, astfel că timpul de așteptare până la aflarea unui rezultat va fi mult mai scurt. (Mihai Bunăziua)

Publicat de: Editat de:

Un comentariu la: “AGLOMERAȚIA DE LA UPU, GREU DE GESTIONAT. PREZENTĂRI MULTE, CRIZĂ DE MEDICI LA URGENȚE

  1. Dr Zoican eu zic sa nu va mai ocupati doar de cazurile grave ca voi nu sunteti in stare sa va ocupati nici de alea simple ce naiba vorbiti. Voi nu sunteti medici, sectia upu e plina de personal incapabil.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și