Ziua Culturii Naționale, la Muzeu. Publicul are acces gratuit

Ziua Culturii Naționale, la Muzeu. Publicul are acces gratuit

Activitățile pregătite pentru marcarea ”Zilei Culturii Naționale” de Muzeul Județean se vor desfășura la sediul central. Va fi vernisată o expoziție arheologică temporară și vor fi lansate publicațiile științifice de început de an. Publicul va putea participa la activități și va putea vizita gratuit și celelalte colecții exterioare ale Muzeului.

Duminica viitoare, pe 15 ianuarie, românii sărbătoresc Ziua Culturii Naționale.

Ca în fiecare an, această sărbătoare importantă este marcată de Muzeul Județean printr-o serie de activități specifice, la care are acces și publicul.

În această zi emblematică au loc lansări de carte, dar va fi deschisă o expoziție temporară, cu descoperiri arheologice recente de pe teritoriul județului, un program ajuns deja la cea de-a patra ediție..

Anul trecut, Muzeul Județean a obținut două premii importante, acordate unor publicații de specialitate.

Tot la început de an, Muzeul își lansează și publicațiile științifice, care constau în revistele ”Mousaios” și ”Analele Buzăului”, precum și numărul 3 al ”Catalogului de Restaurare. Patrimoniul cultural a doua viață” .

În ziua de 15 ianuarie, ”Ziua Culturii Naționale”, accesul publicului va fi gratuit, atât la sediul central, cât și la colecțiile externe ale Muzeului Județean.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și