Plăcinte, sarmale sau dulceață, toate preparate din dovleac. De acestea, dar și de alte multe bunătăți de sezon, vor avea parte toți cei care vor trece pragul târgului „Zilele dovleacului”, eveniment care va debuta în acest weekend, pe 10 octombrie, și se va încheia pe 19 octombrie.
Evenimentul este organizat de asociația micilor fermieri „Dovlecelul buzoian” și reunește zeci de producători locali de produse tradiționale românești.
Consiliul Județean Buzău, în calitate de partener, a alocat suma de 10.000 de lei pentru organizarea festivalului. De altfel, Adrian Petre, președintele interimar al Consiliului Județean Buzău, spune că instituția pe care o conduce este deschisă întodeauna evenimentelor în care sunt promovate, la nivel național, obiceiurile zonei dar și produsele tradiționale buzoiene.

Sărbătoarea câmpenească de la Poșta Câlnău promite să fie un adevărat răsfăț pentru papilele gustative ale vizitatorilor, dar și o ocazie de a descoperi diverse preparate și produse locale pe bază de dovleac. Pe lângă gustul inconfundabil al dovleacului copt, vizitatorii sunt așteptați cu plăcinte, supe, gemuri, prăjituri și chiar licori de sezon.
Evenimentul „Zilele Dovleacului” îl va avea ca oaspete pe chef Horia Vârlan, care va face o demonstrație de artă culinară. Vor avea loc și programe artistice, cap de afiș fiind interpretul de muzică populară Constantin Enceanu, alături de grupul Nemuritorii sau dansatorii Ansamblului Plaiurile Mioriței.

De asemenea, organizatorii au pregătit ateliere de lucru pentru copii, care vor avea ocazia să picteze pe dovleci.
Sărbătoarea „Zilele Dovleacului” este organizată în locația cunoscută sub numele „Cuptorul Bunicii”, aflată pe DN2E85.




