Protest la Casa de Pensii. Soții Bîgiu nu pot ieși anticipat la pensie

Protest la Casa de Pensii. Soții Bîgiu nu pot ieși anticipat la pensie

Doi soți din Cozieni au protestat spontan, astăzi, în curtea Casei Județene de Pensii Buzău. Ei sunt nemulțumiți de faptul că nu li se permite să iasă anticipat la pensie, după 30 de ani în care au muncit în ramura mineritului. Oficialii instituției le-au explicat reclamanților că, potrivit legislației speciale, se poate face acest pas doar la îndeplinirea stagiului minim de cotizație.

În această dimineață, soții Virgil și Teodora Bîgiu au mers la Casa de Pensii pentru a le cere din nou explicații funcționarilor cu privire la situația lor. Ei doresc să iasă anticipat la pensie, susținând că legislația permite acest lucru. Virgil Bîgiu are 63 de ani, iar soția sa are 61 de ani. Au lucrat 30 de ani în domeniul mineritului.

În semn de protest, cei doi soți au stat mai bine de o oră în curtea Casei de Pensii, timp în care reprezentanții instituției au încercat să îi lămurească de faptul că, deocamdată, nu se poate aplica soluția pensionării anticipate.

Virgil Bîgiu este un personaj devenit cunoscut în țară, în urmă cu câțiva ani, când a participat la „Românii au talent”, fiind bărbatul care a stabilit recorduri de bătut cuie cu palma.

De acestă dată, rămâne… “bătut în cuie” faptul că, pentru moment, funcționarii de la Casa de Pensii nu îi pot ajuta pe cei doi soți să iasă anticipat la pensie. (Mihai Bunăziua)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și