Cozi la vaccinare. Azi: nouă decese și aproape 180 de cazuri noi

Cozi la vaccinare. Azi: nouă decese și aproape 180 de cazuri noi

Încă o zi cu un bilanț negru, în privința evoluției COVID, în județul Buzău. Azi au fost raportate nouă decese și aproape 190 de cazuri noi de coronavirus. Pe de altă parte, ultimele zile au adus o creștere a numărului de vaccinări anti-COVID, în județul Buzău.

Sute de buzoieni au fost prezenți și astăzi la centrele de vaccinare, mulți dintre ei arătând încredere în această soluție de prevenire și alegând să se imunizeze și cu cea de a treia doză.

Totuși, în ultimele zile, a existat și un număr mare al persoanelor care au decis să se vaccineze cu prima doză. Ieri s-a atins recordul de prezentări. 800 de buzoieni au trecut pe la centrele de vaccinare, fie din necesitatea urgentă de obținere a certificatului verde, fie pentru că sunt convinși că serul îi poate ajuta în încercarea de se feri de efecte ale coronavirusului.  

Chiar și cei mai sceptici dintre ei au ajuns la centrele de vaccinare, convinși de familie sau apropiați să treacă peste această teamă.

De la începutul campaniei, în județul Buzău, bilanțul a ajuns la aproape 174.000 de persoane vaccinate, dintre care aproape jumătate reprezintă cetățeni aflați la a doua doză de ser anti-COVID. 

Astăzi, Direcția de Sănătate Publică a anunțat nouă decese în rândul pacienților infectați cu coronavirus și aproape 190 de noi îmbolnăviri cu COVID. 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și