Aproape 60% dintre elevi revin în bănci. Rată mică de vaccinare, cursuri online

Aproape 60% dintre elevi revin în bănci. Rată mică de vaccinare, cursuri online

Începând de luni, majoritatea elevilor din municipiul Buzău se vor întoarce în bănci. La nivelul județului, însă, situația nu este la fel de îmbucurătoare, rata scăzută de vaccinare din rândul cadrelor didactice și a personalului auxiliar obligându-i pe copii să studieze în continuare din fața tabletelor sau computerelor.

La nivelul județului Buzău, cu precădere în mediul rural, încă avem numeroase unități școlare unde pragul de vaccinare impus de 60% nu a fost atins. Astfel, de luni, nu toți elevii se vor putea reîntoarce în școli.

În orașul Buzău, pragul de vaccinare nu a fost atins de mai multe grădinițe, dar nici de Liceul cu Program Sportiv.

Situație la nivelul municipiului Buzău

Și la Râmnicu Sărat, rata scăzută de vaccinare își va pune amprenta asupra modului în care se vor face cursuri, de săptămâna viitoare.

Situație la nivelul municipiului Râmnicu Sărat

În vederea susținerii activității fizice a elevilor, în școli vor ajunge testele non-invazive, prevenind astfel riscul transmiterii COVID .

În contextul actual, desfășurarea în format fizic a cursurilor depinde în mare măsură de dorința de vaccinare a cadrelor didactice și a personalului auxiliar.

Informațiile detaliate privind situația unităților de învățământ din județul Buzău pot fi găsite pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean, datele fiind actualizate constant.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și