Publicat la: 19.04.2021. 18:47 / 141 views

35 DE ANI DE LA PRIMUL ZBOR. IAK-52, ANIVERSARE CU AMINTIRI EMOȚIONANTE

Weekend special pentru unitatea militară de la Boboc. S-au împlinit 35 de ani de la primul zbor cu IAK-52, avion care și-a pus amprenta asupra formării a sute de piloți militari. Aeronava încă se află în dotarea Bazei Aeriene de Instruire și Formare a Personalului Aeronautic „Aurel Vlaicu”.

yak 3 yak 4

Avionul IAK-52 a intrat în zestrea Forțelor Aeriene Române în anul 1985.  

18 aprilie 1986 a fost ziua primului zbor al aeronavei aflate și acum în dotarea bazei de la Boboc.

Primul pilot de la Boboc care a urcat la manșa avionului își aduce aminte emoționat de acele momente. 

Și pentru alte generații de piloți militari și tehnicieni de la unitatea buzoiană, aniversarea din weekend reprezintă un motiv pentru a-și aminti de prima lor experiență cu IAK-52.   

Mai bătrâni sau mai tineri, piloții, instructorii și personalul tehnic de la Boboc au clădit o legătură puternică cu aeronava, simbol al formării piloților militari.

Experiențele din zbor sunt numeroase și cu impact pentru fiecare militar care a urcat la bordul avionului IAK-52.  

35 de ani de la primul zbor cu IAK-52 reprezintă una dintre cele mai frumoase pagini ale istoriei aviației militare moderne, iar povestea… continuă! (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!