Publicat la: 02.04.2020. 18:08 / 337 views

CASA DE PENSII ONLINE. LUCRUL CU PUBLICUL SE EFECTUEAZĂ DOAR DE LA DISTANŢĂ

Pandemia declanşată de Covid 19 a schimbat regulile de lucru cu publicul şi la Casa de Pensii. Pentru că buzoienilor în sediul instituţiei a fost interzis, în prezent se recurge la metode alternative pentru ca activitatea cu publicul să nu fie întreruptă.

casa de pensii onlineSolicitanţii nu mai sunt obligaţi să depună fizic certificatele de deces sau carnetul de muncă în original, la ghişeele instituţiei.

Pe perioada Stării de urgenţă şi pentru încă 60 de zile de la încetarea acesteia, popririle pe pensii vor fi sistate.

Pentru luna aprilie datele necesare pentru tipărirea cupoanelor au fost deja transmise, sumele reţinute în luna aprilie vor fi restituite împreună cu plata drepturilor de pensie din luna mai.

Pensionarii care beneficiază de pensii de invaliditate nu mai sunt obligaţi să se prezinte la comisiile de expertiză pentru termenul de revizuire.

Casa Judeţeană de Pensii Buzău precizează că menţine o legătură permanentă cu publicul prin mijloacele de comunicare la distanţă: e-mail, fax, Poşta Română sau prin telefon.

Documentele emise la cerere vor fi expediate către solicitanţi prin aceleaşi mijloace de comunicare la distanţă sau pe cale poştală.

De asemenea, plata pensiilor se va desfăşura normal şi în continuare, iar pensionarii le vor putea primi între 1 şi 15 ale fiecărei luni. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!