Zona pietonală Bălcescu. Bulevardul va fi interzis definitiv circulației auto.

Zona pietonală Bălcescu. Bulevardul va fi interzis definitiv circulației auto.

Dacă de mai mulți ani, un segment din Bulevardul Nicolae Bălcescu este închis circulației rutiere pe timpul verii, în weekend-uri, în curând acesta va deveni exclusiv pietonal. Proiectul de regenerare urbană va fi finanțat din fonduri europene. La intersecția cu bulevardul Stadionului, va fi construit un pasaj pietonal subteran.

Octombrie va fi ultima lună din acest an în care circulația auto în weekend pe tronsonul din Bulevardul Nicolae Bălcescu, cuprins între Instituția Prefectului și poarta Parcului Crâng, este interzisă.

Nu toți buzoienii înțeleg să respecte această Hotărâre a Consiliului Local Municipal dar, în curând, nu vor mai circula deloc pe acest segment de bulevard.

Așadar, între intersecția cu Titulescu și cea cu Bulevardul Stadionului, Bulevardul Bălcescu va deveni strict pietonal și va fi principala zonă de atracție pentru buzoienii de toate vârstele.

În afară de zonele verzi generoase și de pistele pentru biciclete, aici vor fi amenajate piațete, locuri pentru jucătorii de șah, table, remi sau pentru sporturi în aer liber, vor fi instalate aparate de fitness și va fi montat un sistem pentru captarea și refolosirea apei de ploaie.

Și, pentru ca zona de promenadă să poată fi continuată cu Parcul Crâng, fără ca buzoienii să fie obligați să aștepte la semafor, între parc și bulevard va fi construit un pasaj subteran.

Proiectul de regenerare urbană va fi finanțat din fonduri europene, iar realizarea lui ar putea dura câțiva ani.

2 Comentarii la: “Zona pietonală Bălcescu. Bulevardul va fi interzis definitiv circulației auto.

  1. Foarte bine. Aceasta este directia care trebuie urmata. Cei impotriva sunt, probabil, numai smecherii “de weekend” care circula cu mana scoasa pe geam si trap cu volumul marit…

  2. Era de ajuns închis în weekend.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și