Viitorul începe azi. Caravana „Jocurile Ştiinţei” revine la Buzău

Viitorul începe azi. Caravana „Jocurile Ştiinţei” revine la Buzău

Ediţiile anterioare ale Expoziţiei „Jocurile Ştiinţei” s-au bucurat de un interes deosebit la Buzău, în special din partea celor mici. Exponatele interactive i-au acaparat pe micii vizitatori, al căror interes pentru joaca de-a cunoaşterea s-a dovedit a fi de neoprit. Anul acesta, atracţia expoziţiei vor fi roboţii umanoizi şi cei sferici din „Războiul Stelelor”.

După un an de pauză, când nu a mai venit la Buzău, Expoziţia „Jocurile Științei”, care s-a bucurat de un real succes, mai ales în rândul copiilor, revine la Muzeul Județean.

Expoziţia „Jocurile Ştiinţei” are ca scop stimularea interesului copiilor pentru ştiinţă şi îmbogăţirea bagajului de cunoştinţe prin participarea la expoziţia interactivă şi la ateliere.

Ediția din acest an a expoziţiei, realizată de Explorer în parteneriat cu Muzeul Judeţean Buzău, este organizată pe patru secţiuni.

Secţiunea de proiectare şi printare 3D, care a mai fost prezentă şi într-o ediţie anterioară, dispune de alte tipuri de imprimante 3D cu răşină, pe care copiii le vor putea folosi pentru a-şi pune în practică ideile.

Copiii petrec un timp suficient în expoziţia amenajată pentru ei, pentru a avea timp să treacă pe la majoritatea exponatelor interactive, care le vor stârni curiozitatea încă de la intrare.

Un bilet costă 13 lei de persoană  iar doritorii trebuie să se grăbească pentru că se pot juca inteligent doar între 30 iulie şi 30 august, după care Expoziţia Jocurile Ştiinţei va pleca în alt oraş.

În expoziţia interactivă pot participa 21 de persoane în acelaşi timp, care pot lucra simultan la diferite echipamente. În premieră, expoziţia „Jocurile Ştiinţei” va fi amenajată în curtea interioară a Muzeului Judeţean. (Corneliu Floriceanu)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și