Punctul de vaccinare drive-thru, un succes. S-au imunizat 540 de persoane

Punctul de vaccinare drive-thru, un succes. S-au imunizat 540 de persoane

Municipiul Buzău are un punct de vaccinare de tip drive-thru. Potrivit autorităţilor, în primul weekend s-au vaccinat 540 de persoane, un număr cu mult mai mare decât cel înregistrat în centrele clasice de vaccinare.

După o perioadă în care campania de vaccinare a stagnat, iar la centre se prezentau tot mai puţine persoane, acţiunea de imunizare a populaţiei înregistrează un nou avânt. Asta şi datorită punctului de vaccinare de tip drive-thru care a înregistrat un real succes. Nu mai puţin de 540 de persoane au ales să se imunizeze la cele două fluxuri ale centrului în primul weekend de la deschidere. Implicaţi în acţiunea de vaccinare sunt 7 medici, 17 asistenţi, 2 registratori şi zilnic câte 10 voluntari. Montajul centrului a fost asigurat de Jandarmeria Buzău care a dislocat o echipă de 12 oameni şi asigură în mod constant câte doi jandarmi pentru a gestiona fluxul de persoane.

La Buzău, s-au administrat până în prezent peste 100 de mii de doze de vaccin. Cele mai multe doze administrate au fost cele din serul de la Pfizer, apoi de la AstraZeneca şi, în final, de la Moderna. Totodată, în jur de 100 de buzoieni s-au vaccinat până acum cu vaccinul de la Johnson&Jonhson.

Centrul special, în care buzoienii vor putea veni cu maşina personală pentru a fi vaccinaţi fără programare, funcţionează în parcarea unui hipermarket situat la ieşirea din Buzău spre Ploieşti.   

Mirela Copariu