Liderii PSD acuză PNL de discriminare

Liderii PSD acuză PNL de discriminare

Social-democraţii critică faptul că la o întâlnire recentă cu premierul Florin Cîţu, au fost prezenţi doar primari de la PNL.

Premierul Florin Cîţu a avut o întrevedere zilele trecute cu primarii liberali buzoieni din judeţ, întâlnire intermediată de cei doi parlamentari PNL de Buzău. Acest fapt a atras cri­tici din partea liderilor PSD, care consideră că gestul şefilor PNL este unul discriminatoriu. „Vreau să trag din nou un semnal de alarmă. Este a doua oară când liderii PNL Buzău prio­ritizează nevoile cetăţenilor din comune­e con­duse de primari PNL, în detrimentul celor din comune conduse de primari PSD. Am vă­zut din presă că din nou liderii au dus doar pri­marii PNL la Guvernul României, la o în­tâlnire cu premierul Florin Cîţu. Eu cred că nu este normal, nu este corect, pentru că noi când am fost la guvernare am adoptat pro­iecte locale pentru toţi primarii, indiferent de culoarea politică”, a declarat deputatul Ro­meo Lungu, secretar executiv al PSD Buzău.
Social-democraţii buzoieni fac un apel la li­berali ca, la astfel de întrevederi importante, să ţină cont şi de comunităţile care nu au în frunte primari PNL. „Să vorbească domnul Romaşcanu cu domnul Cîţu, să primească şi primari PSD. Dar, cred că îi trebuie o sală mai mare acolo, fiind 67 de primari. Ei au fost vreo 15, dintre care nouă primari. Şi este a doua oară când se întâmplă asta! Nu poţi să te duci doar cu primari PNL. La şedinţa ADI, când s-a împărţit bugetul, noi am împărţit banii exact către toate comunităţile judeţului Buzău, indiferent că a fost primar PNL, USR, PMP sau PSD. Este un semnal de alarmă şi sper eu să nu se mai întâmple acest lucru. Nu poţi să te duci doar cu proiectele primarilor PNL, să avantajezi acele comunităţi, în detrimentul celorlalte!”, a subliniat deputatul Romeo Lungu.

Mihai BUNĂZIUA