Publicat la: 26.04.2018. 18:10 / 1.342 views

„UN SINGUR NEAM, O SINGURĂ CREDINŢĂ”. EXPOZIŢIE DE ICOANE VECHI ORTODOXE

Centrul Cultural „Alexandru Marghiloman” este gazda expoziţiei de icoane vechi creştin-ortodoxe din colecţia Costin Petru, un colecţionar de talie europeană. La vernisajul expoziţiei au participat primarul Constantin Toma şi elevi de la Liceul de Arte şi de la Seminar. Expoziţia de icoane va sta pe simeze până pe 18 mai iar accesul publicului este gratuit.      

expo icoane 1Elevii de la Liceul de Arte ”Margareta Sterian” şi de la Seminarul Teologic Ortodox „Chesarie Episcopul” din Buzău au fost primii vizitatori ai expoziţiei de icoane ortodoxe vechi.

Expoziţia, alcătuită din 90 de icoane din colecţia lui Costin Petru, un important colecţionar de peste Prut  care a adus recent la Buzău o altă colecţie, de drapele istorice, a fost vernisată la Centrul Cultural „Al. Marghiloman”

Expoziţia de icoane se înscrie în seria de evenimente culturale organizate de Municipalitate, dedicate sărbătoririi Centenarului Marii Uniri.

Înainte de a poposi la Buzău, expoziţia de icoane vechi care provin de pe teritoriul otodox din România, Republica Moldova şi Rusia, a mai fost expusă în Norvegia şi apoi la Budapesta.

Buzoienii pot admira gratuit vechile comori de artă şi de credinţă ortodoxă  de la Centrul Marghiloman până pe 18 mai. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!