UN MONUMENT REPREZENTATIV. DOMUL EROILOR SE POATE PRĂBUŞI ÎN ORICE CLIPĂ

UN MONUMENT REPREZENTATIV. DOMUL EROILOR SE POATE PRĂBUŞI ÎN ORICE CLIPĂ

Domul Eroilor din cimitirul buzoian cu acelaşi nume a fost împrejmuit cu un gard de plasă metalică pentru că este considerat un pericol public. Monumentul este şubrezit de vreme şi de vremuri şi ar fi trebuit reabilitat demult. Primăria caută soluţii pentru consolidarea acestuia, dar şi pentru a-i reda locul meritat în simbolistica oraşului.
dom cimitirul eroilorDe mai mulţi ani s-a pus problema reabilitării Domului închinat ostaşilor români care şi-au jertfit viaţa în primul război mondial.
Din cauză că, din diferite motive, acesta era considerat monument istoric şi repararea necesita un tratament deosebit, autorităţile locale nu au reuşit să facă mai nimic. Cu excepţia construirii unui gard metalic în jurul lui, pentru a proteja pe cei din jur în cazul în care s-ar prăbuşi.
Mult timp s-a crezut că monumentul închinat eroilor face parte din lista celor istorice şi, din acest motiv, formalităţile pentru reabilitarea lui ar fi fost mai greoaie şi mai costisitoare.
Deşi nu a fost inclusă în bugetul Primăriei pe anul în curs, există preocuparea de a fi găsite soluţii viabile, dar şi fondurile necesare pentru repararea domului.
Ani la rând, la Ziua Eroilor Neamului, ceremonia avea loc la acest monument unde se depuneau şi coroanele de flori.

(Corneliu Floriceanu)

Publicat de: Editat de:
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și