Publicat la: 26.01.2018. 19:16 / 1.613 views

UN MONUMENT INCERT. STATUIA LUI MARGHILOMAN VA SUFERI MODIFICĂRI

În seria de manifestări dedicate împlinirii a 100 de ani de la înfăptuirea marii Unirii, Primăria Buzău va organiza şi Zilele Alexandru Marghiloman. Cu acest prilej se intenţiona şi inaugurarea unui monument de for public al marelui om politic buzoian, amplasat în apropierea Vilei Albatros. Proiectul monumentului nu a primit încă aprobarea comisiei de specialitate din Ministerul Culturii, ceea ce ar putea conduce la întârzierea finalizării lucrărilor.      

marghilomanPrimarul Constantin Toma a mers personal la Ministerul Culturii pentru a încerca să grăbească acordarea aprobărilor necesare pentru ridicarea unui monument dedicat lui Alexandru Marghiloman.

Fiind un monument de for public, aprobarea monumentului trece obligatoriu printr-o comisie de specialitate din cadrul ministerului.

Se pare că aceasta a găsit unele inconsecvenţe în proiectul lucrării şi a solicitat câteva modificări.

Pentru a marca asa cum se cuvine Centenarul Marii Uniri, Municipalitatea şi-apropus să construiască  un monument de for public în apropierea Vilei Albatros din parcul Marghiloman.

Este vorba despre o statuie din bronz care îl va reprezenta pe marele om politic şi care va fi amplasată în zona de protecţie a vilei, la o distanţă de 34 de metri faţă de clădire.

Statuia va avea o înălţime de 2,80 metri, va fi amplasată pe un soclu din beton şi, pentru a fi pusă în valoare şi noaptea, va fi iluminată de 4 reflectoare arhitecturale. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!