Publicat la: 08.04.2019. 22:04 / 1.046 views

TROFEUL „DUMITRU DAN” LA START. CICLIŞTII AU STRĂBĂTUT 200 DE KILOMETRI ÎN BAREMUL DE TIMP

Trofeul „Dumitru Dan”, organizat în premieră la Buzău, a avut startul sâmbăta. Prima cursă de anduranţă pentru amatori s-a desfăşurat pentru brevetul de 200 de kilometri. Douăzeci de participanţi au reuşit să străbată distanţa în 13 ore şi 30 de minute.

trofeul dumitru dan 2  trofeul dumitru dan 1

Sâmbăta s-a dat startul în prima cursă de anduranţă pentru amatori Trofeul „Dumitru Dan”, pentru brevetul de 200 de Kilometri. Este prima etapă din cele patru ale Trofeului, urmând cursele de 300, 400 şi 600 de kilometri.

Traseul ales nu a fost unul foarte dificil. Startul s-a dat la Muzeul Judeţean, apoi bicicliştii au pornit către primul punct de control de la Pârscov, trecând prin Mărăcineni, Săpoca şi Berca. Cel mai îndepărtat punct de control a fost în localitatea Vălenii de Munte, din judeţul Prahova.

La această primă etapă s-au înscris 28 de ciclişti amatori din Buzău şi din alte zone ale ţării. Participanţii la cursă nu au beneficiat de niciun fel de ajutor .

Sosiţi la primul punct de control, organizat la Casa Memorială „Vasile Voiculescu” din Pârscov, consurenţii şi-au vizat fişele de parcurs şi s-au odihnit după primii 30 de kilometri parcurşi în barem. Unii dintre ei nu au ratat ocazia de a face o vizită scurtă prin muzeu, îndrumaţi de managerul Muzeului Judeţean, Daniel Costache.

Printre concurenţii sosiţi la primul punct de control din prima cursă a Trofeului Dumitru Dan, s-a aflat şi cea mai tânără participantă la un brevet de anduranţă.

trofeul dumitru dan sosire 2  trofeul dumitru dan sosire 1

Trofeul Dumitru Dan s-a născut din colaborarea Asociaţiei Club Sportiv PENTELEU Buzău şi a Muzeului Judeţean si este dedicat primului globe-trotter român.

Dintre cei 28 de concurenţi înscrişi, 4 nu s-au prezentat la start iar alţi 4 au abandonat cursa din motive tehnice. Primul care a avut ghinion a fost concurentul cu numărul 24 din Vrancea, care a fost nevoit să se oprească cu doar 2 kilometri înainte de punctul de control de la Pârscov.

Toţi ceilalţi 20 de concurenţi rămaşi în cursă au îndeplinit baremul de 13 ore şi 30 de minute şi le-au fost omologate brevetele de anduranţă.

Următorul start, cel pentru baremul de 300 de kilometri parcurşi în maximum 20 de ore, va avea loc pe 4 mai.

(Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!