Publicat la: 04.04.2018. 18:08 / 1.659 views

TRADIŢIE ŞI CREDINŢĂ. EXPOZIŢIE TEMATICĂ DEDICATĂ SĂRBĂTORILOR PASCALE

Centrul Judeţean de Cultură şi Artă Buzău a vernisat astăzi la sala din Bulevardul Bălcescu o expoziţie tematică dedicată Sărbătorilor Pascale. Sub titulatura „Tradiţie şi credinţă”, 19 creatori buzoieni expun ouă încondeiate, icoane şi alte obiecte sculptate în lemn sau din ceramică. Copiii din Merei au cântat „Hristos a înviat!” în limba greacă.

expo pasti 1Astăzi, la sala de expoziţii a Centrului Judeţean de Cultură şi Artă Buzău de pe bulevardul Nicolae Bălcescu a fost vernisată expoziţia tematică „Tradiţii şi Credinţă”.

19 creatori, meşteri populari din tot judeţul, expun pentru publicul buzoian ouă încondeiate, icoane şi alte obiecte din lemn sculptat sau din ceramică specifice Sărbătorilor Pascale.

În deschiderea evenimentului, copiii de la Şcoala Gimnazială Merei au cântat o veche priceasnă şi „Hrisos a înviat!” în limba greacă.

În preajma Paştilor, buzoienii se pot inspira de la creaţiile artiştilor populari şi chiar pot vedea pe viu cum se încondeiază ouăle pentru că cei mai mici artişti, de la Palatul Copiilor şi Şcoala Merei lucrează în ateliere.

Expoziţia „Tradiţie şi Credinţă” va fi deschisă până pe 13 aprilie, între orele 9 şi 16.30, şi poate fi vizitată gratuit. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!