Publicat la: 07.05.2018. 18:29 / 630 views

TEZAURUL DE LA MEREI. COPIII DANSEAZĂ ŞI CÂNTĂ ROMÂNEŞTE

Festivalul-concurs „Dansăm, cântăm româneşte!”, organizat de Şcoala Gimnazială Merei, a ajuns la cea de-a treia ediţie. Sâmbăta trecută, 240 de copii, de la grădiniţă până la gimnaziu, au cântat şi au dansat pe scena căminului cultural din Merei, iar cei mai buni au fost premiaţi. Trofeul festivalului a fost câştigat de de un ansamblu folcloric din Ialomiţa.

festival mereiDe trei ani, Şcoala Gimnazială din Merei organizează festivalul-concurs „Dansăm, cântăm româneşte!”

Festivalul, la care participă copii de la grădiniţă până la gimnaziu, face parte dintr-un proiect mai mare, denumit „Veşnicia s-a născut la sat”, care are ca scop păstrarea şi promovarea folclorului românesc.

Festivalul este alcătuit din secţiunea de interpretare, de grup vocal şi de dansuri populare.

Primii care au intrat în concurs au fost cei de la grădiniţă şi din clasele primare, care au şi fost premiaţi de juriul prezidat de profesor dr. Veronica Trandafir, inspector şcolar IŞJ Buzău.

Au urmat copiii de la Gimnaziu, care au abordat piese consacrate, cu priză la public.

Şi cei mai mici, şi cei mari, au purtat costume populare, care constituie un criteriu obligatoriu, foarte important în evaluarea făcută de juriu pentru acordarea premiilor

Marele premiu a fost câştigat de oaspeţi din afara judeţului nostru şi anume de ansamblul „Fuiorul” din localitatea Mihail Kogălniceanu din judeţul Ialomiţa.

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!