SUPRAVIEȚUITORI SĂRBĂTORIȚI. ZIUA VETERANILOR DE RĂZBOI, LA BUZĂU

SUPRAVIEȚUITORI SĂRBĂTORIȚI. ZIUA VETERANILOR DE RĂZBOI, LA BUZĂU

Veteranii de război au fost sărbătoriți, astăzi, la Buzău, printr-o manifestare organizată la Cimitirul Eroilor. În județul nostru, au mai rămas în viață 62 de veterani de război.

veterani 2 veterani 6

Zi emoționantă pentru cei câțiva vârstnici buzoieni care au luptat pe front în Al Doilea Război Mondial. Ei au fost sărbătoriți, în cadrul unei manifestări organizate la Domul Central din Cimitirul Eroilor. După primirea oficialităților, a fost oficiată o slujbă religioasă în memoria ostașilor căzuți la datorie. Ceremonialul a continuat cu discursurile susținute de o parte dintre autoritățile din administrație și Armată.

Șeful Consiliului Județean le-a vorbit liber veteranilor sărbătoriți și le-a mulțumit pentru lecția de viață pe care și acum ei o predau.

În absența șefului de la Casa Albă, mesajul din partea instituției care reprezintă Guvernul la Buzău a fost transmis de subprefectul Viorel Holban.

Și comandantul Diviziei 2 Infanterie “Getica” Buzău, generalul-maior Dragoș-Dumitru Iacob, a vorbit emoționat, în fața puținilor veterani de război prezenți la festivitate.

Dintre veteranii de război din județul Buzău, mai trăiesc doar 62. Pe unul dintre ei l-am regăsit, astăzi, participând cu emoție la manifestările organizate în Cimitirul Eroilor. Constantin Anghel a ajuns la etatea de 97 de ani. Era tânăr militar, când a fost chemat la război împotriva nemților.

În acest an se împlinesc 80 de ani de la intrarea României în cel de-Al Doilea Război Mondial. În fiecare an, pe 29 aprilie se sărbătorește Ziua Veteranilor de Război. (Mihai Bunăziua)

Publicat de: Editat de:
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și
Eveniment

(VIDEO) Protest firav al polițiștilor

11.08.22 19:40 Ultima modificare 11.08.22 20:01

Astăzi, un grup de sindicaliști din Poliția buzoiană a pichetat Casa Albă. Protestul organizat în fața Prefecturii a făcut parte din calendarul manifestărilor demarate la…