Statistică îngrijorătoare! Peste 34 de mii de buzoieni suferă de diabet zaharat

Statistică îngrijorătoare! Peste 34 de mii de buzoieni suferă de diabet zaharat

Date alarmante! La nivelul județului Buzău, sunt înregistrați peste 34.000 de pacienți cu diabet zaharat, dintre care 7.000 mii sunt dependenți de insulină. Stresul și stilul de viaţă nesănătos sunt principalii factori care duc la apariţia diabetului. Specialiștii recomandă ca măcar o dată pe an pacienţii să efectueze analize medicale.

Aproape 10 la sută din populația județului Buzău este diagnosticată cu diabet zaharat! Este statistica îngrijorătoare prezentată astăzi, de Ziua Mondială a Diabetului, de către reprezentanții Spitalului Județean de Urgenșă Buzău.

Potrivit specialiștilor din cadrul secției Diabet, Nutriție și Boli Metabolice a Spitalului Județean, un alt lucru îngrijorător este prezenţa tot mai mare a diabetului la copii. La micuți, se întâlnește forma de diabet zaharat de tip 1, care are simptome diferite față de cea de tip 2.

Obezitatea, sedentarismul, stresul, stilul de viaţă nesănătos sunt principalii factori care duc la apariţia diabetului. Specialiștii recomandă prevenția, prin normalizarea greutății și un stil de viață sănătos. Mai mult, măcar o dată pe an, pacienţii trebuie să efectuze analize medicale.

Medicii specialişti atrag atenţia asupra complicaţiilor multiple şi grave care însoţesc maladia, dacă nu este depistată la timp. Este vorba despre complicaţii care apar, îndeosebi, la nivel cardiovascular, oftalmologic si renal.

Începând cu anul 1991, data de 14 noiembrie a fost declarată Ziua Mondială a Diabetului, la iniţiativa Federaţiei Internaţionale de Diabet, ca răspuns față de creșterea îngrijorătoare a pericolului reprezentat de diabet.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și