SITUAȚIE CRITICĂ LA SPITALUL JUDEȚEAN. CADRELE MEDICALE FAC FAŢĂ DIN CE ÎN CE MAI GREU

SITUAȚIE CRITICĂ LA SPITALUL JUDEȚEAN. CADRELE MEDICALE FAC FAŢĂ DIN CE ÎN CE MAI GREU

De o bună perioadă de timp, în spitalele din judeţul Buzău nu mai sunt locuri pentru pacienţii diagnosticaţi cu COVID-19. Toate cele 14 locuri din secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău sunt ocupate. Medicii, asistentele şi infirmierele din aceste secţii fac faţă din ce în ce mai greu afluxului de pacienţi. 

covid 1 covid 7
În secțiile Spitalului Județean, în acest moment, doi pacienţi sunt în stare gravă şi sunt intubaţi, în timp ce celelalte 68 de locuri din secţiile de Boli Infecţioase şi Pneumologie sunt şi acestea ocupate. Deoarece situaţia critică durează de câteva săptămâni, medicii, asistentele şi infirmierele din aceste secţii fac faţă din ce în ce mai greu afluxului de pacienţi.  

Formele de boală cu care buzoienii se prezintă la spital sunt mai grave decât cele din valul doi al pandemiei. Tot mai mulţi pacienţi ajung la medic cu afectare pulmonară serioasă. Chiar şi după spitalizare, pacienţii merg acasă dependenţi de oxigen, dar şi cu alte sechele de natură cardiacă sau neurologică.

Nici la spitalul suport COVID din Râmnicu Sărat situaţia nu este mai bună! În acest moment, sunt internaţi aici 121 de pacienţi incectaţi cu COVID, toate paturile de la Terapie Intensivă fiind ocupate. (Mirela Copariu)

Publicat de: Editat de:
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și