Ședință cu scântei la C.J. Buzău!  Pădurea Crâng, scoasă din lista ariilor protejate de interes județean

Ședință cu scântei la C.J. Buzău!  Pădurea Crâng, scoasă din lista ariilor protejate de interes județean

Consiliul Județean Buzău a aprobat, în ședința de astăzi, scoaterea Pădurii Crâng din lista ariilor naturale protejate de interes județean. Supus la vot și adoptat de majoritatea PSD din Consiliul Județean, proiectul prevede revizuirea Hotărârii 13 din 1995 a Consiliului Județean cu privire la ariile protejate din județul Buzău. Din această listă, începând de astăzi, nu va mai face parte Pădurea Crâng.

La ședință a participat primarul Buzăului, Constantin Toma, cel care spune că pădurea nu poate fi îngrijită cum se cuvine atâta timp cât are statutul de arie protejată, dar au luat parte și mai mulți activiști de mediu – în frunte cu Haritina Crăiță, expertă de mediu și fost consilier local municipal –  care au pledat pentru menținerea Crângului pe lista ariilor protejate.

Înainte de supunerea la vot a proiectului, fiecare vorbitor au avut câte 4 minute la dispoziție pentru a argumenta motivele pentru care trebuie sau nu trebuie scoasă pădurea din lista ariilor protejate.

Președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, le-a cerut liderilor grupurilor politice din CJ Buzău să susțină un punct de vedere asupra acestui proiect și să anunțe cum vor vota. Dacă reprezentanții PNL și PMP au cerut amânarea votului pentru o ședință viitoare, liderul de grup al PSD a pledat, așa cum era de așteptat, pentru ca proiectul să fie adoptat în ședința de astăzi, în forma prezentă în ordinea de zi.

A ținut să ia cuvântul un alt activist de mediu, Sorin Udrea, care a expus câteva dintre argumentele pentru care Pădurea Crâng trebuie să rămână arie protejată.

Deși expertul de mediu Haritina Crăiță a solicitat o nouă intervenție pentru a da un drept la replică la anumite afirmații făcute de edilul Constantin Toma, Petre Emanoil Neagu nu a fost de acord și a supus la vot proiectul.

Deși aleșii PNL și PMP s-au opus prin vot, proiectul a fost adoptat, votul „pentru” al aleșilor PSD fiind suficient. La finalul ședinței, atât Petre Emanoil Neagu cât și Constantin Toma păreau convinși că s-a decizia corectă. Totodată, ei au promis nu doar că Pădurea Crâng va fi mai bine îngrijită, ci și că va rămâne în forma sa actuală, fără a suferi intervenții urbanistice.

Doar timpul va demosntra dacă edilul Constantin Toma și Petre Emanoil Neagu, șeful CJ Buzău, se vor ține de promisiune și nu vor permite ca în acest loc atât de îndrăgit de buzoieni să apară, la presiunea unor „rechini imobiliari”, construcții cu scop comercial sau imobile de locuit.

Un comentariu la: “Ședință cu scântei la C.J. Buzău!  Pădurea Crâng, scoasă din lista ariilor protejate de interes județean

  1. Păi putea să facă curat în Crâng,CLM Buzău era chiar obligat ca proprietar să îl îngrijească chiar prin regulamentul arie protejate. Primarul nu putea face asta decât dacă nu mai era rezervație?! Dumnezeule mare, nu este nici măcar logic d’apoi legal????????‍♀️

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și