SE FAC DISPONIBILIZĂRI LA POLIŢIA LOCALĂ. 30 DE OAMENI VOR FI DAŢI AFARĂ ÎN PRIMA TRANŞĂ

SE FAC DISPONIBILIZĂRI LA POLIŢIA LOCALĂ. 30 DE OAMENI VOR FI DAŢI AFARĂ ÎN PRIMA TRANŞĂ

Veste proastă pentru poliţiştii locali care sunt încadraţi la serviciul pază. Primarul Constantin Toma a declarat că sunt foarte mulţi şi că unii dintre ei sunt plătiţi pentru a sta degeaba. Acesta face referire la angajaţii care sunt de serviciu la şcolile şi grădiniţele din municipiu. Într-o primă tranşă, 30 de angajaţi vor fi disponibilizaţi chiar în aceste zile. Toma a ţinut să desfiinţeze şi zvonurile cu privire la cei ce vor ocupa posturile de conducere rămase vacante şi a declarat răspicat că acestea se vor ocupa prin concurs.

legitimare-politia-localaConstantin Toma a avut astăzi o întâlnire cu presa în cadrul căreia a discutat despre problemele cu care se confruntă Primăria Buzău. Printre alte subiecte abordate, Poliţia Locală a fost unul destul de fierbinte.

Edilul este de părere că poliţiştii locali sunt foarte mulţi, comparativ cu ce prevede legea. Mai mult decât atât, a declarat că sunt poliţişti locali din Serviciul Pază care stau degeaba. Din acest motiv a luat decizia să disponibilizeze dintre ei, iar 30 de persoane vor pleca chiar în aceste zile.

Constantin Toma a vorbit şi despre zvonurile apărute în presă cu privire la persoanele care vor ocupa fotoliile rămase libere în urma demisiilor mai multor şefi de instituţii. Toma a declarat răspicat că aceste posturi vor fi ocupate prin concurs de către oameni care merită aceste poziţii.

De asemenea, Constantin Toma a vorbit despre situaţia financiară actuală din Primăria Buzău, care nu este deloc roz, şi pentru care trebuie găsite soluţii urgente.

Primarul a făcut un apel şi către buzoieni, pentru a-şi plăti  taxele şi impozitele. (Mirela Copariu)

Publicat de: Editat de:

8 Comentarii la: “SE FAC DISPONIBILIZĂRI LA POLIŢIA LOCALĂ. 30 DE OAMENI VOR FI DAŢI AFARĂ ÎN PRIMA TRANŞĂ

 1. Din moment ce norma de hrana este de 1000 lei net,atunci cum poate fi salariul de numai 1250 lei? Nu credeti ca este o minciuna, pentrua nu se afla salariul adevarat alunui politist local?

 2. Legea politiei comunitare nu stabilea un anume nr de politisti,asa ca la infiintarea politiei locale cand a aparut aceasta reglementare cineva a decis din pix ,fara a se organiza un concurs cine ramane functionar public si cine personal contractual.Politisti comunitari au ocupat functia publica prin concurs si au pierdut-o la locala din pix.O sa explice probabil domnul primar cum s-a facut asta.Iar salariul unui pol local este de 1250 lei.Are doar un spor de conditii vatamatoare de 10 %.Oricum si buzoienii vor vedea de la 15 septembrie cat de mult conta un politist local la orice scoala.Se vor intampla o gramada de nenorociri.Scolile vor fi la indemana infractorilor de orice natura.Vor intra de la vanzatorii de droguri si pana la banala buzunareala toate categoriile de infractori.Iar daca primarul va aduce firme private nu se justifica concedierea pol locale pe motiv de economie la buget.Domnului primar ii dorim succes in activitate ,sa creeze locuri de munca ,sa asfalteze strazi ,trotuare,tot ce a promis in campanie.De cand s-a instalat duce o politica populista ,dezinformeaza si concret nu face nimic.Si oamenii care lucreaza la politia locala platesc taxe.Iar psd a girat un patron.Niciodata un patron nu are principii sociale,pt ca nu le poate intelege deoarece are bani.Oamenii disponibilizati traiesc adevarate drame.Sunt cazuri monoparentale cu 2 copii cu rate la case,daca ii da afara mor dr foame la propriu.Orasul asta nu are locuri de munca.Asta nu intelege primarul prosper.

 3. Stimabilului „domn” Viorelion

  Să o luăm în ordine:

  1. „Ciclul primat” a fost doar o greşeală de tehnoredactare (ştii cum este, pe tastatură după R urmează T, tastele de pe ecranul telefonului mici …).

  2. Chiar azi a declarat dl. Primar că Poliia Locală este „ca un batalion al domnului general Foca” şi are 500 de oameni. De unde ai scos tu 700? Ca să nu mai spun că tot personalul Primăriei Municipiului Buzău ajunge undeva pe la 800 (declarat tot de noul primar), adică 700 de poliţişti locali şi doar 100 de angajaţi în toate celelalte servicii/structuri? Cam mare disproporţia, nu crezi? Şi cam multă muncă pentru 100 de persoane?

  3. Nu contest capacităţile multilateral dezvoltate ale noului primar ci doar mi-am exprimat îngrijorarea pentru cum va arăta Buzăul în câţiva ani. Nu sunt din tabăra fostului primar, dacă asta crezi. În momentul de faţă cred că mai are nevoie de vreo două garnituri de tren pline cu frigidere şi congelatoare în care să pună muuultă carne. Să ştii că nu îl blamez de dl. Toma ci doar îmi este foarte teamă de rezultatele lui ca primar deoarece până acum nu face decât să se răzbune (seamănă cu răposatul CVT, varianta de provincie). Este foarte posibil să aibă dreptate în tot ceea ce face, dar modul în care o face … lasă foarte mult de dorit. În plus spune multe minciuni. Una dintre ele este următoarea: un poliţist local are un salariu de cel puţin 3000 lei şi atât de multe sporuri încât nu le poate ţine minte (dar a promis că le va învăţa). Fals. Am întrebat chiar azi un poliţis local de la un liceu din centru şi mi-a spus că salariul lui nu depăşeste 1250 lei, iar sporuri nu are decât unul de 15%, spor cu care ajunge la suma de 1250 lei. Deci? Une este salariul de peste 3000 lei? Unde este multitudinea de sporuri? Încearcă sau nu primarul să manipuleze opinia publică spunând minciuni?
  4. Orice persoană care s-ar întâlni şi ar discuta cu specialul domn Toma (şi nu ar şti ce poziţie are în momentul de faţă), nu l-ar clasa mai mult de maistru. Măcar să pună pe altcineva să vorbească în locul lui pe sticlă pentru că deja devine penibil.

  5. Referitor la adăugirea ta la nickname-ul meu, la „primat” şi „tovarăşe”, dă-mi voie să îţi spun următoarele:

  – „primat” – am discutat-o mai sus, a fost doar o tastă apăsată/atinsă greşit – ar fi trebuit să îţi dai seama din context despre asta dar ai trecut la jigniri;

  – „tovarăse” – a fost pus între ghilimele aşa că nu ar fi trebuit să îl iei ca atare, dar cred că a fost greu să înţelegi cuvântul în context (cred că ai probleme cu înţelegerea propoziţiilor mai lunigi şi a frazelor) şi poate tu preferi şi înţelegi doar onomatopee, cuvinte separate sau propoziţii care să cuprindă doar subiect şi predicat. Eu chiar nu am avut şi nici nu am probleme cu tatăl meu să merite numit „tovarăş” (nici măcar nu a fost membru PCR), dar poate tu ai avut şi aşa îţi exprimi frustrările …

  Modul în care ai reacţionat te include în acea categorie „super specială” de persoane care în momentul când nu mai au argumente şi se simt inferioare trec la jigniri, deci ţie ţi se potriveşte mult mai bine adăugirea ta la nickname-ul meu.

  Cu respect,
  Buzoianul.

 4. Pentru BuzoianulDobitoc:

  Sunt 300 de locali care se ocupa cu paza si sunt in total peste 700 de locali angajati ai Primariei Buzau. Unii dintre ei sunt detasati in cadrul altor servicii ale primariei. Asa ca, las-o mai moale cu afirmatiile ironice, iar „ciclul primat” are legatura cu tine si vine de la primate, in cazul tau. Cat despre expresia „tovarase”, foloseste-o cand i te adresezi celui caruia ii spui tata!

  Faptul ca esti sau nu un bun administrator sau ca ai sau nu succes in afaceri nu tine, uneori, de tine. Sunt factori externi care la un moment dat te aduc in situatia de a da faliment sau de a intra in insolventa. Dar, faptul ca poti sa ai cel putin doi angajati sau chiar si mai multi asta insemna ca esti un bun administrator. Au fost societati comerciale mari sau imperii financiare care s-au prabusit, dar nu intotdeauna din vina administratorilor. Nu ii i-au apararea lui Toma, dar sa nu uitam ca acesta nu a venit la primarie „descult” si cu o Dacia 1310 asa cum a venit Boscodeala si ca era cunoscut dinainte de a ajunge primar.
  Pana la urma nu trebuie sa te pricepi de la inceput la administratie publica locala, ci trebuie sa inveti si sa te inconjori de oameni capabili care iti pot da sfaturi si, cel mai important, sa iti doresti sa faci ceva pentru buzoieni si sa opresti furtul banilor publici.
  Daca vrei, orice este posibil!

 5. Pentru dl. Viorelion

  Dacă primarul a spus clar că a disponibilizat 10% pentru că atât îi permite legea fără a avea nevoie de o hotărâre a Consiliului Local al Municipiului Buzău, iar aceşti 10% reprezintă 30 de persoane, atunci cum este posibil să fie 700?

  Cam slab cu matematica de ciclu primat „tovarăşe”!

 6. Doar 30? Cam putin, avand in vedere ca sunt peste 700 de locali.
  Stiti ca un local care „pazeste” scoala castiga peste 2.500lei/luna, mai mult decat unii profesori? Daca localul are studii superioare primeste un spor lunar de 200 lei. Trebuie sa ai studii superioare ca sa fii paznic??? Este noaptea mintii!
  FACETI CURAT, DOMNULE TOMA!

 7. Foarte hotărât noul nostru primar. Să dea Domnul să facă ordine în Primărie şi în structurile/instituţiile subordonate.

  Şi totuşi, înainte să mai dea declaraţii ar trebui mai întâi să se informeze pentru că prezintă informaţii FALSE, după care să scrie ce are de gând să spună, să dea altcuiva să îi aranjaze textul, să înveţe varianta modificată şi apoi să îl recite în faţa camerelor, deoarece are un mod de exprimare care este foarte departe de cel ce ar trebui să fie folosit de un primar al unui municipiu reşedinţă de judeţ.

  Iar la final, să nu uităm TOŢI faptul că Primăria Municipiului Buzău (ca instituţie, clădire etc) este a BUZOIENILOR, nu a primarului, iar PRIMĂRIA nu este GRUP ROMET.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și