Program de pandemie. Muzeul Județean își continuă activitatea

Program de pandemie. Muzeul Județean își continuă activitatea

Muzeul Județean își continuă programul de activități cu publicul și în această toamnă, dacă accesul vizitatorilor nu va fi oprit de autoritățile decizionale. Când nu va fi posibilă desfășurarea lor fizică, activitățile vor fi transmise online. La începutul lui noiembrie va avea loc ”Ziua satului Românesc” la Muzeul de Etnografie ”Vergu Mănăilă”.

Chiar dacă accesul publicului este permis doar în limitele și condițiile stabilite pentru această perioadă de stare de alertă, Muzeul Județean nu a renunțat la calendarul de activități.

Prima activitate din programul de toamnă va fi ”Ziua satului românesc”, eveniment care a fost amânat și care se va desfășura la Muzeul de Etnografie ”Vergu Mănăilă”.

Tot în această toamnă, vor fi expuse pentru public porțile mănăstirii fortificate Bradu, singura de acest fel din această zonă.

Pentru a putea fi expuse, porțile, aflate într-o stare avansată de degradare, au fost supuse unui proces de restaurare timp de doi ani, de restauratorii din Suceava.

Tot pentru luna noiembrie a fost programată și o activitate științifică de comunicări, la care va participa un număr restrâns de specialiști, pe baza certificatului verde, a certificatului de vaccinare sau a unui document medical care să ateste trecerea prin boală, cu mai puțin de șase luni înainte de data evenimentului.

De asemenea, ”Muzeul pe roți” își va continua deplasările, atâta timp cât condițiile meteo și măsurile de prevenție obligatorii o vor permite și unde școlile vor fi deschise.

Chiar mâine, Museum-Bus”- ul se va deplasa la școala gimnazială din comuna Costești, acolo unde copiii îl vor putea vizita, bineînțeles, cu respectarea regulilor impuse de starea de alertă.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și