Primele clase trecute online

Primele clase trecute online

Situația educației buzoiene pare că se îndreaptă iar spre cele mai nedorite scenarii. Șase clase au fost deja retrase din bănci și trimise în online din cauza îmbolnăvirilor de COVID. În plus, elevii nu mai dispun de teste rapide, deoarece stocurile nu au fost refăcute.

Elevii din ciclul primar și preșcolarii au revenit astăzi în clase, testarea pe bază de salivă având loc doar în cazul celor care au mai avut testele distribuite încă din luna decembrie.

Testarea elevilor din școli întâmpină o nouă piedică, instituțiile de învățământ neavând refăcute stocurile necesare continuării testării. Cu toate acestea, au primit ajutor din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență, prin distribuirea unui stoc tampon de măști, în cazul școlilor care au epuizat materialele de protecție.

Aproximativ 150 de elevi din județul Buzău învață online, această situație fiind întâlnită la două clase ale Colegiului ‘’Mihai Eminescu’’, o clasă de la Colegiul Hasdeu, una de la Liceul Tehnologic ‘’Grigore C. Moisil’’, dar și două clase ale Școlii Gimnaziale nr. 1 din Râmnicu Sărat. Decizia de trecere în online a acestor clase a fost luată de către Direcția de Sănătate Publică, în urmă confirmării unor cazuri de COVID.

Situația actualizată a claselor care își retrag elevii din bănci se regăsește pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și
Actualitate

ȘCOALA DUALĂ, DIN SEPTEMBRIE, LA BUZĂU

13.01.22 19:45 Ultima modificare 13.01.22 19:51

Primul centru de excelență în învățământul dual de la Buzău ar urma să funcționeze din luna septembrie, la Liceul Tehnologic ’’Dimitrie Filipescu’’. Ieri, reprezentanți ai…