Porți deschise la Liceul Tehnologic „D. Filipescu”. A fost prezentată oferta liceului pentru anul școlar următor

Porți deschise la Liceul Tehnologic „D. Filipescu”. A fost prezentată oferta liceului pentru anul școlar următor

Liceul Tehnologic „Dimitrie Filipescu” Buzău și-a deschis astăzi porțile pentru elevii claselor a VIII-a din județul Buzău. Viitorilor liceeni li s-a prezentat oferta educațională pentru anul școlar 2023-2024, și au avut șansa să cunoască posibilii lor angajatori. Este vorba despre firmele private din municipiul Buzău, care susțin dezvoltarea învățământului dual, prin Proiectul „Meritas”, și le oferă elevilor oportunitatea de a profesa în domeniul ales.

Ziua Porților Deschise pentru elevii de clasa a VIII-a, la Liceul Tehnologic „D. Filipescu” Buzău, a debutat cu o festivitate la care au participat reprezentanți ai Primăriei Buzău și Inspectoratului Școlar Județean, dar și ai firmelor partenere în cadrul Proiectului „Meritas”, prin care elevii au posibilitatea să se angajeze imediat după finalizarea celor trei ani de școală profesională.

În cadrul evenimentului de astăzi, reprezentanții firmelor care susțin învățământul profesional dual la Liceul „D. Filipescu” au prezentat oferta specializărilor din noul an școlar, pentru care va fi asigurat loc de muncă la absolvirea studiilor. Apoi, elevii de gimnaziu ai liceului au pregătit o surpriză oaspeților prezenți la eveniment.

Elevii de gimnaziu care au participat la ateliere au aflat în mod practic ce reprezintă fiecare calificare din oferta educațională a liceului. La fiecare atelier au fost luat parte și reprezentanți ai firmelor partenere în cadrul Proiectului „Meritas”.

Liceul „D. Filipescu” Buzău este singurul liceu tehnologic din județ care pregătește sudori calificați.

Pe lângă clase de învățământ primar și gimnazial, acest liceu are prevăzute în programa școlară și clase pentru tinerii are vor să urmeze o școală de maiștri sau studii postliceale.

Mai multe detalii despre oferta educațională a  Liceului Tehnologic „Dimitrie Filipescu” Buzău, pentru anul școlar viitor, găsiți pe pagina de Facebook a instituției. De asemenea, elevii de clasa a VIII-a care vor să se înscrie la una dintre specializările oferite prin clasele de învățământ profesional dual, o pot face încă de acum, venind alături de unul dintre părinți la sediul liceului, situat pe strada D. Filipescu, nr. 6, Buzău.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și