Pădurea Crâng, vizată de replantări masive. Proiect al Primăriei Buzău, finanțat prin P.N.R.R.

Pădurea Crâng, vizată de replantări masive. Proiect al Primăriei Buzău, finanțat prin P.N.R.R.

Pădurea Crâng, intrată anul trecut în administrarea Primăriei Buzău, va intra într-un amplu  proces de replantări. Anunțul a fost făcut ieri, în ședința Consiliului Local Municipal, de către primarul Buzăului, Constantin Toma. Finanțarea proiectului ar putea fi asigurată prin Programul Național de Redresare și Reziliență.

Pădurea Crâng a fost, din nou, subiect de dezbatere în Consiliul Local Buzău. În momentul în care a fost supus aprobării un proiect ce vizează valorificarea lemnului rezultat din tăierea copacilor bolnavi din Pădurea Crâng, consilierul local Irinel Cîrstea, de la USR, a atras atenția că, până acum, de la preluarea în administrare a pădurii, adică de mai bine de un an, s-a pus problema doar de tăieri de copaci și mai deloc de replantări.

Legat de acest subiect, edilul Constantin Toma spune că procesul de curățare a Pădurii Crâng este doar o etapă și că ea va fi regenerată prin replantări masive. Este vorba despre un proiect care se va derula prin Programul Național de Redresare și Reziliență.

În același context, Constantin Toma a făcut referire la un alt proiect important care vizează mărirea suprafeței verzi în municipiul Buzău.

Pădurea Crâng, rămășiță a celebrei păduri Codrii Vlăsiei, a reintrat în administarea Primăriei Buzău în ianuarie 2022, după 141 de ani de pauză.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și