Ore online, în orașul Buzău…dar și în comunele cu rată mare de infectare

Ore online, în orașul Buzău…dar și în comunele cu rată mare de infectare

Vacanța elevilor s-a încheiat! Astăzi au reînceput cursurile în școlile din județul Buzău, însă nu toți elevii s-au putut întoarce în bănci. Obstacolele sunt reprezentate de rata mica de vaccinare în rândul personalului didactic și nedidactic, dar și de numărul de infectări COVID. Având în vedere rata îmbolnăvirilor de la nivelul municipiului Buzău, toate unitățile de învățământ sunt în online în această săptămână.  

Decizia adoptării formatului fizic a depins de fiecare unitate de învățământ în parte, având în vedere rata de vaccinare în rândul cadrelor didactice și a personalului auxiliar, numărul infectărilor din fiecare instituție, dar și rata de infectare la nivelul comunității din care fac parte.

Astfel, reînceperea cursurilor nu a reușit să aducă toți elevii înapoi în bănci, toate școlile din municipiul Buzău învățând online din  cauza numărului mare de infectări și a spitalelor care nu ar putea face față valului continuu de îmbolnăviri. În acest context, pentru prevenirea unui nou scenariu negru,  s-a decis trecerea în mediul online pentru această săptămână.

În 93 de unități de învățământ a fost depășită rata de vaccinare impusă de 60%, la nivelul județului Buzău fiind un procent de imunizare în rândul cadrelor didactice de aproape 62%.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și
Cultura

Ministrul Romașcanu: "Nu sunteți invizibili"

17.01.22 15:30 Ultima modificare 17.01.22 17:19

Ministrul Culturii, senatorul buzoian Lucian Romașcanu, a transmis astăzi un mesaj către artiști, ținând să menționeze câteva dintre punctele realizate până acum, din programul de…

Actualitate

ȘCOALA DUALĂ, DIN SEPTEMBRIE, LA BUZĂU

13.01.22 19:45 Ultima modificare 13.01.22 19:51

Primul centru de excelență în învățământul dual de la Buzău ar urma să funcționeze din luna septembrie, la Liceul Tehnologic ’’Dimitrie Filipescu’’. Ieri, reprezentanți ai…