Noii consilieri judeţeni și-au primit certificatele. Aleșii PNL au boicotat ședința de înmânare a certificatelor

Noii consilieri judeţeni și-au primit certificatele. Aleșii PNL au boicotat ședința de înmânare a certificatelor

Astăzi, în sala de şedinţe a Consiliului Judeţean Buzău, într-un cadru festiv, au fost înmânate certificatele de consilieri judeţeni aleși în urma scrutinului din 9 iunie.

Cea care a oficiat ceremonia a fost preşedintele Biroului Electoral Judeţean Buzău, Paraschiva Dumitru, alături de prefectul Buzăului, Daniel Țiclea. În debutul ceremoniei, conducerea Consiliului Județean Buzău a oferit câte un buchet de flori tuturor doamnelor și domnișoarelor care au făcut parte din Biroul Electoral Județean.

Rând pe rând, noii aleși au primit din partea conducerii BEJ Buzău certificatele de consilieri județeni.

Aleșii județeni ai PNL au boicotat ședința de astăzi a Biroului Electoral Județean. Eu și-au motivat absența printr-o adresă, în care aduc o serie de acuzații Biroului Electoral Județean Buzău.

La Consiliul Județean Buzău, ponderea pe partide este următoarea: PSD – 21 de mandate, PNL – 7 mandate, AUR – 4 mandate, cu mențiunea că în lista PNL ar putea apărea modificări, deoarece unul dintre aleși, Carmen Ichim, a anunțat deja, chiar la Campus TV, că va renunța la calitatea de consilier județean, urmând să își continue activitatea la conducerea Gărzii de Mediu Buzău.

Tot din octombrie, funcția de preşedintele CJ Buzău va fi ocupată de social-democratul Lucian Romașcanu, președintele PSD Buzău, cel care a lipsit de la festivitatea de astăzi.

Președintele instituției și noii consilieri județeni vor depune jurământul într-o ședință programată în luna octombrie. Tot atunci, vor fi aleși, prin vot, și cei doi vicepreședinți.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și