Publicat la: 18.01.2019. 19:13 / 1.668 views

MUZEUL PE ROŢI. UN MICROBUZ-MUZEU VA AJUNGE ÎN TOT JUDEŢUL

Din oferta cultural-educativă şi ştiinţifică a Muzeului Judeţean pentru acest an face parte şi proiectul „Museum-bus”. Proiectul este conceput special pentru strategia instituţiei de a atrage câţi mai mulţi vizitatori. Şi, dacă aceştia nu au posibilitatea de a veni la Muzeul Judeţean, va merge muzeul la ei.      

microbuz culturaFoarte mulţi dintre locuitorii judeţului nu au fost niciodată să viziteze Muzeul Judeţean din municipiul Buzău.

Distanţa uneori prea mare dintre localităţile din zonele mărginaşe ale judeţului, lipsa de timp pentru o asemenea deplasare ori alte motive obiective i-au împiedicat pe unii buzoieni să ajungă la Muzeu.

În fiecare an, din primăvară şi până în toamnă, microbuzul în care va fi montată câte o expoziţie va ajunge în cele mai îndepărtate zone ale judeţului.

Pentru a-şi putea îndeplini misiunea de mediatizare a patrimoniului deţinut de Muzeul Judeţean, microbuzul va trebui să sufere unele modificări la interior.

Echipajul necesar pe timpul deplasărilor va fi format dintr-un muzeograf şi un conservator.

Muzeul pe roţi se va deplasa în judeţ conform unui itinerar prestabilit împreună cu Inspectoratul Şcolar, dar şi la solicitarea unor primării.

În funcţie de bugetul alocat pe anul în curs, de obţinerea tuturor aprobărilor necesare şi de timpul necesar pentru amenajare, proiectul Museum-Bus va putea demara încă din această vară. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!