În ce condiții se pot întoarce elevii în bănci? 93 de unități de învățământ au atins pragul de vaccinare de 60%

În ce condiții se pot întoarce elevii în bănci?     93 de unități de învățământ au atins pragul de vaccinare de 60%

Potrivit noilor dispoziții, școlile în care rata de  vaccinare este de peste 60% își vor putea aduce elevii  înapoi în bănci, dar, atenție, această decizie  va fi luată de fiecare unitate de învățământ în parte, în funcție de rata de infectare atât a personalului didactic cât și a elevilor.

Ministrul interimar al Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat astăzi într-o conferință de presă, reînceperea cursurilor în  format fizic începând de luni în unitățile în care rata de vaccinare anti-COVID  a întregului personal este de peste 60%.

Fiecare unitate școlară va trebui să decidă felul în care vor începe cursurile, în funcție de gradul  vaccinării și situația infectărilor. În cazul unui număr ridicat de infectări la nivelul unei școli, consiliul de administrație poate cere trecerea în online a cursurilor, indiferent de rata de vaccinare a personalului.

La nivelul județului Buzău, sunt 93 unități de învățământ unde a fost atins pragul de vaccinare recomandat, majoritatea din oraș.  De partea cealaltă, însă, există școli gimnaziale, grădinițe și licee în afara municipiului în care rata imunizării este sub 60 la sută.

Instituțiile de învățământ așteaptă livrarea testelor non-invazive ce  vor fi utilizate de doua ori pe săptămână atât de preșcolari și elevi, cât și cadre didactice și personal auxiliar.

De notat faptul că în următoarele ore sunt așteptate noi reguli, ce ar trebui să clarifice și dacă se va ține cont sau nu de rata de infectare la nivelul județului.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și
Actualitate

ȘCOALA DUALĂ, DIN SEPTEMBRIE, LA BUZĂU

13.01.22 19:45 Ultima modificare 13.01.22 19:51

Primul centru de excelență în învățământul dual de la Buzău ar urma să funcționeze din luna septembrie, la Liceul Tehnologic ’’Dimitrie Filipescu’’. Ieri, reprezentanți ai…