Extindere a rețelei de gaze, la Vernești. Sute de familii vor beneficia de pe urma proiectului

Extindere a rețelei de gaze, la Vernești. Sute de familii vor beneficia de pe urma proiectului

Veste multe așteptată de locuitorii satelor Mierea, Cârlomănești și Nișcov din comuna Vernești. Au fost deja deschise șantierele, în mai multe zone ale comunei, astfel că sistemul de distribuție pentru rețeaua de gaze naturale va fi extins. În cele trei sate amintite mai sus vor beneficia de acest proiect peste 200 de familii.

Se estimează că în toamna acestui an se vor putea racorda la rețea gospodăriile din Nișcov și Cârlomănești. Extinderea va include și satul Cândești, locație în care proiectul va fi finalizat, însă, în 2025. Noul sistem de distribuție este finanțat din mai multe surse, inclusiv din cele bugetul propriu al primăriei.

Poate mai dificilă decât însuși șantierul, lupta cu birocrația a fost cea mai mare provocare pentru administrația publică a comunei de lângă orașul Buzău. Pentru unele avize s-a așteptat și câte un an, dat fiind și traseul destul de dificil al rețelei.

Extinderea rețelei de gaze naturale va spori considerabil gradul de confort și nivel de trai al locuitorilor din cele patru sate, crescând, totodată, și valoarea imobiliară în zonele respective.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și