Publicat la: 19.03.2018. 19:57 / 963 views

EXPOZIŢIE DE DRAPELE ISTORICE. COLECŢIE DE 500 DE DRAPELE ROMÂNEŞTI ŞI MOLDOVENEŞTI

Un colecţionar moldovean a adus la Buzău drapele istorice reprezentative, atât din România, cât şi din Republica Moldova. Petru Costin are în colecţie peste 500 de drapele din diferite perioade istorice ale celor două ţări surori. Expoziţa a fost vernisată la Centrul Cultural „Alexandru Marghiloman”, unde va putea fi vizitată gratuit până la sfârşitul lunii.        

drapele 2Colecţionarul Petru Costin, din Republica Moldova, a dus la Buzău o parte dintre cele 500 de drapele istorice româneşti şi moldoveneşti pe care le deţine în colecţie.

Drapelele expuse la Centrul Cultural „Alexandru Marghiloman” nu sunt originale, dar au fost reproduse în cele mai mici amănunte de meşteri din Republica Moldova. Ele au fost executate sub supravegherea specialiştilor în istorie şi în heraldică după modelele originale, aflate în muzee sau după vechi ilustraţii.

La vernisaj a fost prezent un public ales dar şi mulţi elevi, cei care ar trebui să cunoască istoria cea adevărată .

Vernisajul de astăzi face parte din suita de evenimente pe care Primăria le organizează pentru celebrarea celor 100 de ani de la înfăptuirea Marii Uniri.

Expoziţia „Drapele Istorice ale României şi Republicii Moldova” este deschisă la Vila Albatros, din Parcul Alexandru Marghiloman şi va putea fi vizitată gratuit până la 31 martie. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!