Expoziție de colecție. 19 lucrări de pictură la Muzeul Județean

Expoziție de colecție. 19 lucrări de pictură la Muzeul Județean

Expoziția „Moșteniri colecționate” a fost vernisată astăzi la Muzeul Județean. Lucrările de pictură expuse aparțin colecționarului Patrick Popescu. Expoziția va sta pe simeze până în data de 25 mai, 2024.  

Nouăsprezece picturi de secolul XX puse la dispozia publicului buzoian de tânărul colecționar de artă Patrick Popescu a fost vernisată astăzi la sediul central al Muzeului Județean Buzău.

Colecția este formată din lucrări de pictură, pe pânză sau pe carton, fiecare dintre ele semnată de pictori diferiți.                   

Muzeul Județean are o bună experiență cu acest tip de colaborări menite să etaleze pe simeze diverse colecții de artă și nu numai.

Instituția buzoiană încurajează constituirea de colecții private de artă iar situarea în același spațiu a artistului contemporan și a colecționarului  poate aduce mai lesne lucrările de artă în atenția publicului larg.

Deși ca formare este consultant financiat, Patrick și-a descoperit și dezvoltat de-a lungul anilor dorința de a colecționa artă.

Alături de colecționar a fost prezent astăzi și unul dintre artiștii ale cărui lucrări fac parte din colecție și care a ținut să participe la vernisaj.

Deja Muzeul Județean a luat legătura și cu alți colecționari, care au confirmat prezența în expoziții viitoare.

Expoziția „Moșteniri colecționate” vernisată astăzi la Muzeul Județean va putea fi văzută de public până pe 25 mai, 2024.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și