Expoziție cu lucrări premiate. Protagoniștii sunt cei mai talentați elevi din țară, în domeniul Arte Vizuale

Expoziție cu lucrări premiate. Protagoniștii sunt cei mai talentați elevi din țară, în domeniul Arte Vizuale

Cei mai talentați elevi de la toate licee de artă din țară s-au întrecut, zilele trecute, la Buzău, în cadrul concursului național „Margareta Sterian”. Ajuns la a XIII-a ediţie, concursul organizat de Liceul de Arte din Buzău oferă posibilitatea elevilor din toată țara să se descopere şi să se afirme pe plan artistic. Astăzi, la Centrul Muzeal „I.C. Brătianu”, a avut loc vernisajul expoziției lucrărilor premiate la secțiunea Arte vizuale.

Centrul Muzeal „I.C. Brătianu” din Buzău a găzduit, astăzi, vernisajul expoziției lucrărilor premiate la secțiunea Arte vizuale a Concursului Național „Margareta Sterian”. Evenimentul, ajuns la ediția cu numărul XIII, a fost organizat de Liceul de arte din Buzău. Pe simeze sunt expuse lucrări de pictură, grafică, artă decorativă, sculptură, arhitectură, fotografie și procesare computerizată a imaginii. „Umanitate” a fost tema din acest an a concursului național de artă plastică.

Organizatorii speră că buzoienii vor vizita în număr cât mai mare expoziția de artă de la Centrul muzeal „I.C. Brătianu”, mai ales că protagoniști sunt cei mai talentați elevi din țară în domeniul Arte vizuale.

La eveniment a participat și un reprezentant al Ministerului Educației, Adrian Brăiescu, cel care a avut calitatea de președinte al juriului.  

Concursul Național „Margareta Sterian” s-a desfășurat, în acest an, pe patru secțiuni: Muzică, Arte vizuale, Arta actorului și Creație literară în limba română, secțiuni la care au luat parte aproximativ 1.500 de elevi din licee și colegii de artă, dar și din instituții de învățământ de masă.

Festivitatea de premiere a Concursului Național „Margareta Sterian” va avea loc mâine, 4 martie 2023, de la ora 11.00, în Sala Mare a Consiliului Județean Buzău.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și