Educaţie în faţa ecranelor. Sute de elevi buzoieni încă învață online

Educaţie în faţa ecranelor. Sute de elevi buzoieni încă învață online

Cu toate că majoritatea unităților de învățământ din municipiul Buzău și-au reluat activitatea în format fizic, există și excepții unde pragul de vaccinare de 60% nu a fost atins. Astfel, profesorii și educatorii acestor unități duc în continuare misiunea dificilă de a educa prin intermediul unui ecran.

Câteva grădinițe din municipiul Buzău sunt nevoite să își desfășoare activitatea în online, educatorii având sarcina grea de a crea o legătură la distanță cu copiii, mai ales prin intermediul părinților.

Este situația pe care o întâlnim la Grădinița “Bobocei” din cartierul buzoian Micro 3, unitatea de învățământ preșcolar cu cel mai mare număr de copii din județ.

Cei mici așteaptă cu nerăbdare să se întoarcă la grădiniță și să își revadă colegii.

Și cei mai mari dintre copii duc dorul școlii, însă sunt și câteva cazuri unde comoditatea cursurilor petrecute în pijamale întrece acest dor.

Conducerea Școlii Gimnaziale ‘’Mihail Kogălniceanu’’ din cartierul buzoian Simileasca își dorește să aducă elevii înapoi în bănci cât mai curând, astfel că o parte dintre profesorii nevaccinați au trecut, totuși, pe la centrele de imunizare și așteaptă rapelul, pentru ca pragul de vaccinare al unității să depășească 60%.

Elevii care acum învață din fața calculatoarelor așteaptă finalul săptămânii, pentru a afla dacă situația s-a îmbunătățit și speră ca, începând de luni, să revină în bănci.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și
Educatie

“Nu mai jucați ping-pong cu educația!”

24.11.21 19:45 Ultima modificare 24.11.21 19:36

Consiliul Elevilor spune stop joc! Reprezentanții școlilor din România cer autorităților să nu mai joace ping-pong cu educația și au lansat o petiție ce urmează…