Dr. Zoican, îndepărtat de la șefia UPU Buzău. Medicul urgentist nu este încă decis dacă va pleca la alt spital

Dr. Zoican, îndepărtat de la șefia UPU Buzău. Medicul urgentist nu este încă decis dacă va pleca la alt spital

Anul 2024 debutează cu o schimbare importantă la Spitalul Județean de Urgență Buzău! Conducerea unității medicale nu i-a mai prelungit mandatul pe 6 luni medicului Adrian Zoican la șefia UPU-SMURD Buzău, astfel că, după o perioadă de 9 ani în care a coordonat secția, doctorul Zoican părăsește funcția. Noul șef al UPU-SMURD este, din data de 4 ianuarie, medicul urgentist Nicoleta Popescu-Diaconică.

Ieri, medicul Adrian Zoican a mărturisit, într-o intervenție telefonică la Campus TV – la emisiunea „D’ale buzoianului” – că, la finalul anului trecut, a avut o discuție în privat cu managerul Claudiu Damian, în urma căreia, povestește doctorul Zoican, se stabilise că i se va prelungi mandatul la șefia UPU cu încă 6 luni.

Adrian Zoican  mai spune că în acea discuție, managerul Claudiu Damian i-ar fi reproșat, printre altele, relația tensionată pe care medicul urgentist o are cu alți medici din spital, dar și cu o parte dintre cadrele medicale care activează în UPU.  

Deși nu a vrut să insiste pe un posibil substrat politic al deciziei, medicul Zoican bănuiește că managerul Claudiu Damian nu a luat decizia de unul singur.

În contextul înlocuirii sale de la șefia UPU și a  faptului că i s-a dispus să elibereze locuința de serviciu, rămâne de văzut dacă medicul Adrian Zoican va mai dori să profeseze la Buzău.

Prezent în studioul Campus TV, consilierul județean Constantin Popa a dezaprobat decizia conducerii Spitalului Județean privind îndepărtarea medicului Zoican de la conducerea UPU. Mai mult decât atât, Constantin Popa a propus ca Adrian Zoican să primească titlul de „Cetățean de onoare al județului Buzău”.

Conducerea UPU-SMURD a fost preluată de dr. Nicoleta Popescu-Diaconică, medic adus la SJU Buzău, de la Iași, în urmă cu 2 ani, chiar de către dr. Zoican. Noua șefă UPU are 35 de ani și a absolvit Universitatea de Medicină din Iași.

Activitatea secției UPU-SMURD Buzău este asigurată, la ora actuală, de 12 medici, între care doar 3 urgentiști și 2 rezidenți pe medicină de urgență.

Un comentariu la: “Dr. Zoican, îndepărtat de la șefia UPU Buzău. Medicul urgentist nu este încă decis dacă va pleca la alt spital

  1. nici nu cred că merită ieste cam tra la la,a făcut destulă avere pe spatele oamenilor morți de covid

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și