Cui îi e frică de candidatura lui Mircea Geoană? Un buzoian a încercat să înregistreze sigla România Renaște la OSIM

Cui îi e frică de candidatura lui Mircea Geoană? Un buzoian a încercat să înregistreze sigla România Renaște la OSIM

La începutul acestui an, Mișcarea ”România Renaște”, cea care a făcut un apel public la adresa lui Mircea Geoană să candideze la alegerile prezidențiale din 2024, a lansat site-ul oficial, cu aceeași denumire. În ultimele luni, însă, mișcarea care îl susține pe Geoană a întâmpinat o serie de dificultăți.

Recent, o anchetă a  jurnaliștilor publicației „Ziua de vest” a scos la iveală că un tânăr din Buzău, care ar lucra la Cancelaria Primului Ministru, ar fi încercat, fără succes, să înregistreze sigla „România Renaște” la OSIM în nume propriu, pentru a împiedica această platformă să ia amploare. Demersul ar fi avut loc pe 1 martie. Toader Radu Nicolae, angajat al Cancelariei Primului Ministru, este cel care a încercat să înregistreze sigla „România Renaște” la OSIM, dându-se titularul platformei.

Descoperirea a fost ușor de constatat, deoarece toate cererile, indiferent dacă sunt acceptate sau respinse, rămân publice pe site-ul OSIM. În cererea de înregistrare, tânărul a folosit exact logo-ul folosit de platforma „România Renaște”. Cererea a fost făcută în date de 1 martie 2024, însă a fost respinsă.

Întrebarea pe buzele tuturor este cine se teme de Mircea Geoană, încât să îl împiedice să candideze la alegerile prezidențiale? Portalul online anchetatorii.ro a publicat recent un articol din care reiese că în spatele acestor acțiuni ar fi buzoianul Alexandru Mihai Ghigiu, nimeni altul decât șeful Cancelariei Primului-Ministru, cel care îi este șef lui Radu Toader.

Publicația menționată mai spune că Ghigiu și Toader ar coordona o rețea de troli ce derulează acțiuni de blocare a articolelor online împotriva PSD și a premierului Marcel Ciolacu. Așadar, ar fi lesne de înțeles că PSD ar avea cel mai mult de pierdut în cazul în care adjunctul secretarului general al NATO, Mircea Geoană, ar candida pentru funcția de președinte al României.

Deși mai sunt 4 luni și jumătate până la primul tur al alegerilor prezidențiale, nici Mircea Geoană și nici Marcel Ciolacu nu și-au anunțat, oficial, candidatura pentru funcția de președinte al României.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și