Publicat la: 19.04.2019. 18:16 / 1.132 views

CU MUZEUL PRIN SATE. MUSEUM BUS VA FI FUNCŢIONAL DE LA 1 IUNIE

Din oferta cultural-educativă şi ştiinţifică a Muzeului Judeţean pentru acest an face parte şi proiectul „Museum-bus”. Proiectul este conceput special pentru strategia instituţiei de a atrage câţi mai mulţi vizitatori. Şi, dacă aceştia nu au posibilitatea de a veni la Muzeul Judeţean, va merge muzeul la ei. Muzeul pe roţi va fi prezentat publicului buzoian de Ziua Copilului, după care va începe să colinde judeţul.

colectie muzeu 2Foarte mulţi dintre locuitorii judeţului nu au fost niciodată să viziteze Muzeul Judeţean din municipiul Buzău. Distanţa uneori prea mare dintre localităţile din zonele mărginaşe ale judeţului, lipsa de timp pentru o asemenea deplasare ori alte motive obiective i-au împiedicat pe unii buzoieni să ajungă la Muzeu. Și dacă oamenii nu au putut ajunge la muzeu, va ajunge muzeul la ei, cu ajutorul unui Museum Bus.

În fiecare an, din primăvară şi până în toamnă, microbuzul în care va fi montată câte o expoziţie va ajunge în cele mai îndepărtate zone ale judeţului. Pentru a-şi putea îndeplini misiunea de mediatizare a patrimoniului deţinut de Muzeul Judeţean, microbuzul va trebui să sufere unele modificări la interior.

Echipajul necesar pe timpul deplasărilor va fi format dintr-un muzeograf şi un conservator.

Muzeul pe roţi se va deplasa în judeţ conform unui itinerar prestabilit împreună cu Inspectoratul Şcolar, dar şi la solicitarea unor primării. Museum Bus-ul va fi prezentat publicului buzoian de Ziua Internaţională a Copilului. (Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!