(UPDATE) Cine are cei mai mulți postaci de partid, la Buzău?

(UPDATE) Cine are cei mai mulți postaci de partid, la Buzău?

(UPDATE)

La ora 19:00, site-ul campusbuzau.ro va publica articolul pe această temă.

*INIȚIAL

Vorbim despre acele conturi false de facebook, pe care toate partidele le au la îndemână, cu scopul de a propaga online mesaje pozitive pentru formațiunea susținută din spatele conturilor fake, dar și mesaje negative la adresa adversarilor politici. În plus, orice comentariu din spațiul virtual naște alte apariții în aceeași rețea, către alți și alți utilizatori. Conturile sunt create cu ceva timp înainte de o serie de alegeri, apoi activate în masă, agresiv, pe perioada campaniei electorale. E adevărat, nu e o noutate ce spunem. Metodele prin care partidele încearcă să păcălească publicul sunt incomensurabile și nu există limite ale mijloacelor folosite de formațiunile politice, pentru a-și atinge scopurile. În cazul de față, avem de-a face cu mai multe slăbiciuni ale unui partid care aplică (și) această strategie:

  • Lașitatea, probată de lipsa de asumare a unui mesaj public, din moment ce transmiți un mesaj printr-un cont fals
  • Gândul parșiv că ai putea, astfel, să păcălești cetățenii, doar să mai smulgi ceva voturi
  • Recunoașterea, implicită, a faptului că nu ai suficiente resurse umane, asumate, dar nici nivelul de credibilitate foarte ridicat pentru a-ți promova ideile. În spatele acestor conturi fake nu sunt foarte mulți oameni, ci câțiva care folosesc mai multe conturi false în același timp, vrând să dea impresia că un anumit partid ar avea mulți susținători

În sine, metoda trollilor este încă o dovadă că omul politic te ia de prost și nu dă doi bani pe ideea de fair-play într-o competiție electorală, cu toate că liderii tuturor partidelor mimează moralitatea, se îmbracă în haina făcătorilor de bine și propăvăduiesc ideea de corectitudine, de onestitate față de alegător, față de popor.

Metodele subsecvente prin care fiecare partid folosește postacii pe facebook sunt diferite. Rezultatul e același: online-ul încă este invadat de conturi fake ale căror postări și reacții îți dau impresia că florile, câinii, mașinile ori animalele au căpătat abilitatea incredibilă de a scrie pe facebook. Cu timpul, ,,marii” strategi de partid au mai schimbat abordările și, din dorința acerbă ca aceste conturi false să îmbrace o formă reală, au apărut din ce în ce mai multe furturi de identitate. Și anume acele conturi care conțin fotografiile unor persoane la profil, la paginile de copertă sau în conținutul de pe wall, astfel încât, psihologic vorbind, utilizatorului de net să nu i se dea senzația imediată că, în spatele unui mesaj, s-ar afla un laș de partid. În realitate, în spatele unui profil conturat cu poze furate de la persoane reale se află tot un postac de serviciu.

După această introducere, mai mult decât necesară pentru ceea ce urmează să publicăm, precizăm că am făcut o analiză a prezenței trollilor cu conturi false de la fiecare partid politic din Buzău. Documentarea noastră a început în urmă cu mai bine de trei luni, iar acum suntem în măsură să venim cu mai multe concluzii și cazuri concrete, o analiză prin care vrem să reliefăm cât de departe pot merge excepționalii strategi și sfătuitori de partid, ai căror lideri le girează astfel de idei.

***Cum ora este una destul de înaintată, am decis să așezăm în pagină o radiografie a abordărilor trolliste chiar în prima zi de campanie. Oboseala acumulată până la această oră (23:45) poate afecta conținutul materialului.

Așadar, mâine, vă așteptăm pe-aici, să aflați cum se poate sfida inteligența nativă a omului simplu și cât de penibili au ajuns unii cu această politică virală.

P.S.: Pentru cei tentați să replice în gând, ori prin viu grai la o șuetă din birourile de partid, cum că acest material este semnat Campus TV, nu de o persoană anume (dorind, astfel, să ne răstoarne argumentația de mai sus), precizăm că… #NoiSuntemCampusTV! O echipă asumată!

Noapte bună!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și