Buzoienii se vor polițiști! 8 candidați pe loc pentru un post de ofițer

Buzoienii se vor polițiști! 8 candidați pe loc pentru un post de ofițer

Buzoienii se vor polițiști! O arată numărul foarte mare de candidați care au depus dosare pentru înscrierea la concursul organizat de IPJ Buzău, pentru ocuparea a 6 posturi de ofițeri de poliție, din sursă externă.

Nu mai puțin de 50 de persoane au depus cereri pentru a se înscrie la examenul care este programat în a doua parte a lunii iulie. Practic, 6 candidați se bat pentru un post de ofițer.

Totodată, este concurență și mai mare pentru cele 7 posturi de ofițeri de poliție, prin trecere din corpul agenților, în corpul ofițerilor. 84 de agenți și-au depus dosarele pentru acest concurs.

La nivelul IPJ Buzău, la începutul anului, deficitul de polițiști era de 20,2 la sută, criza de personal fiind resimțită mai ales la Ordine Publică și la secțiile rurale. Din păcate, schema de personal nu poate fi acoperită cu absolvenții instituțiilor de învățământ ale Ministerului Afacerilor Interne iar angajările din sursă externă se fac destul de rar. De altfel, ultimul concurs de angajare din sursă externă a avut loc acum 2 ani.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și