Publicat la: 19.10.2017. 18:24 / 1.733 views

„A APĂRA. A CÂŞTIGA. A TRĂI”. CAMPIONUL MONDIAL CORNEL PENU REVINE LA BUZĂU

De două ori campion mondial cu echipa naţională de handbal masculin, cel mai titrat portar de handbal al României, Cornel Penu, a revenit la Buzău. Vizita sa a fost prilejuită de lansarea cărţii „Penu – A apăra. A câştiga. A trăi.”, pe care a scris-o împreună cu jurnalistul sportiv Cristian Geambaşu. Şi pentru că ambii au fost hasdeieni, lansarea de carte a avut loc în cel mai titrat colegiu al Buzăului.      

penu 3Cornel Penu este probabil cel mai celebru şi mai titrat sportiv al Buzăului. A apărat poarta echipei de handbal a României în meciuri internaţionale de referinţă şi a fost de două ori campion mondial, alături de colegii săi.

Împreună cu jurnalistul sportiv Cristian Geambaşu, au conceput şi au dus la bun sfârşit cartea „Penu – A apăra. A câştiga. A trăi.”, o carte despre viaţa sa. Şi, pentru că ambii autori au fost elevi ai Colegiului Hasdeu, lansarea cărţii a avut loc în amfiteatrul liceului.

Cartea scrisă de cei doi nu este doar despre Cornel Penu – sportivul, campionul mondial de handbal. Este o carte despre viaţa omului Cornel Penu la Buzău, în România şi în lume. Bineînţeles că handbalul ocupă un loc de cinste pentru că reprezintă o mare parte din viaţa omului Cornel Penu.

Alături de Cornel Penu a fost prezent la evenimentul de la Hasdeu şi prietenul şi coechipierul său de naţională, tunarul Ştefan Birtalan.

Aparţinând generaţiei care a jubilat alături de toţi românii ori de câte ori echipa de handbal a României urca pe cea mai înaltă treaptă a podiumului mondial, primarul Constantin Toma îşi doreşte să mai avem asemenea repere şi astăzi.

Campionii s-au bucurat de o primire călduroasă din partea hasdeienilor şi a invitaţilor acestora şi au primit chiar şi cadouri din partea admiratorilor.

La final, cei doi autori au dat autografe viitorilor cititori şi au promis că vor veni la Buzău şi la următoarea lansare de carte. (Corneliu Floriceanu)

Exista 3 Comentarii
Ce spun vizitatorii:
 1. Georgescu Rodica spune:

  Vreau si eu sa cumpăr această carte, va rog să-mi spuneți de unde! Multumesc!

 2. dan pojaru spune:

  Cum pot cumpara aceasta carte ??

 3. gelu baciu spune:

  cum sa fac sa cumpar si eu aceasta carte?
  multumesc!

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!