Publicat la: 06.10.2020. 17:53 / 637 views

ZIUA SATULUI ROMÂNESC. EVENIMENT ORGANIZAT DE MUZEUL JUDEȚEAN

Muzeul Județean va organiza duminică, 11 octombrie ”Ziua satului Românesc, eveniment care se înscrie în  Zilele Europene ale Patrimoniului. Activitățile se vor desfășura la sediul Colecției de Etnografie și Artă Populară ”Vergu – Mănăilă”, unde va fi vernisată și o expoziție de case românești în miniatură. În ziua vernisajului, intrarea va fi liberă iar vizitatorii vor putea achiziționa suveniruri de la magazinul care va fi inaugurat cu această ocazie.

casa vergu manaila casa taraneasca 1

Muzeul Județean Buzău oferă buzoienilor încă un prilej de a vizita colecțiile muzeale, cu prilejul ”Zilei Satului Românesc”, și de a participa la activitățile dedicate acestui eveniment.

Evenimentul se va desfășura la Casa Vergu Mănăilă, secție externă a Muzeului Județean, duminică, 11 octombrie, de la ora 11:00.

Printre activitățile dedicate acestui eveniment, care se înscrie în Zilele Europene ale Patrimoniului, se numără și vernisarea expoziției ”Măiestrie și ingeniozitate în arhitectura satului tradițional românesc”.

Tot duminică, la Casa Vergu Mănăilă va fi inaugurat cel de-al treilea magazin de suveniruri, după cel de la sediul central și de la Muzeul Chihlimbarului de la Colți.

De ”Ziua satului românesc”, accesul publicului va fi gratuit, cu respectarea tuturor condițiilor impuse pe perioada pandemiei. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!